Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, au inaugurat cel mai modern hangar de mentenanţă din dotarea Armatei Române

Date:

hanganMinistrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, alături de preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a inaugurat, ieri, 3 decembrie, hangarul de mentenanţă pentru aeronavele C 130 Hercules, de la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni. La eveniment au participat şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, împreună cu reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Aeriene şi, nu în ultimul rând, vicepreşedinţii CJ Dâmbo-viţa, loan Marinescu, Gabriel Grozavu, consilieri judeţeni şi primari dâmboviţeni. Hangarul destinat mentenanţei aeronavelor C-130 Hercules a costat peste 18 milioane de lei şi este cel mai mare şi modern din România: „E onorant pentru mine să iau parte astăzi la un moment cu adevărat remarcabil pentru ceea ce înseamnă o investiţie majoră, în egală măsură importantă pentru Ministerul Apărării Naţionale şi pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa. în câteva cuvinte, istoricul acestei investiţii porneşte din anul 2006, de la Hotărârea Guvernului nr. 1661, atunci când am preluat de la Ministerul Apărării Naţionale, în zona Titu – Boteni, un imobil compus din teren în suprafaţă de 258,4 ha şi clădiri în suprafaţă de 3.957 mp. În luna aprilie 2007, Consiliul Judeţean Dâm-boviţa a încheiat contractul de concesiune pentru imobilul -teren şi clădiri cu SC Renault Technologie Roumanie SRL pentru ceea ce a însemnat, ulterior, investiţia numită Centrul Tehnic Titu. În cadrul acestui demers, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a preluat sarcina construirii la Otopeni a unui hangar de aeronave C 130 -Hercules. „Este obiectivul pe care astăzi îl inaugurăm, la 4 ani distanţă de la momentul demarării lucrărilor de execuţie. Îi mulţumesc domnului ministru Mircea Duşa pentru faptul că ne-a ajutat anul acesta în eforturile de finalizare a investiţiei, după cum îi sunt recunoscător pentru că a venit în sprijinul Garnizoanei Târgovişte şi a societăţilor comerciale dâmboviţene din domeniul industriei de apărare. Uşa aceasta deschisă a însemnat şi înseamnă mult!”, a declarat Adrian Ţuţuianu.
Ministrul Mircea Duşa a precizat: „lnaugurăm astăzi cel mai mare şi mai modern hangar de mentenanţă pentru aeronavele C 130 Hercules, la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni. Administraţia judeţului Dâmboviţa este printre puţinele din ţară care s-au achitat de îndatoririle pe care le-au avut faţă de Armata Română, iar investiţia de la Oto-peni trebuie să adrian tutuianuconstituie un exemplu de urmat. Armata a cedat de-a lungul timpului mai multe obiective, iar partenerii contractuali nu s-au prea ţinut de obligaţiile asumate şi este timpul să o facă”. Hangarul cuprinde şi un simulator, cel mai modern din Europa. Piloţii Forţelor Aeriene Române vor putea încerca orice manevre de zbor, oricât de periculoase, în condiţii de siguranţă maximă. Orele petrecute în simulator nu înlocuiesc zborul de instrucţie, dar îi ajută pe piloţi să înveţe cum să reacţioneze în situaţii limită, care pot apărea în timpul unei curse adevărate. Consiliul Judeţean şi-a luat obligaţia de a construi Hangarul de la Otopeni, după ce Ministerul Apărării a cedat către CJ Dâmboviţa o parte din terenurile şi clădirile bazei militare de la Boteni – Titu, pe locul cărora a fost construit acum Centrul Tehnologic de la Titu. Vorbim de un teren în suprafaţă de 258,4 ha şi clădiri în suprafaţă de 3957 mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...