VIDEO. Protest spontan la Liceul „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte. Sute de elevi au ieşit în stradă, din cauza frigului din clase

Date:

viceprimari targovisteProtest spontan la Liceul „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte, unde peste 400 de elevi au refuzat să intre la ore din cauza frigului. Şcolarii cer autorităţilor să înceapă furnizarea agentului termic în unitatea lor de învăţământ, prin urgentarea montării centralei termice, după ce societatea de profil din oraş a intrat în faliment, în primăvara acestui an: „Vrem condiţii decente în şcoală. în primul rând, mă refer la cădură. Copiii nu mai suportă frigul. Stau cu mănuşi în mâini şi cu gecile pe ei, iar pe tablă ne-au scris „vrem căldură””, a afirmat un cadru didactic. „Copiii nu mai suportă frigul şi refuză să mai intre la ore. A fost foarte frig noaptea trecută şi s-a resimţit şi în clase. Nu se mai poate. O parte din elevi nu au putut fi opriţi de jandarmi şi gardieni şi au plecat spre primărie”, a declarat Stan Nicolae, dir. Liceul „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte. Ulterior, o parte dintre elevi au plecat la primăria oraşului Târgovişte pentru a protesta şi acolo. „Grevă!”, „Vrem căldură!”, „Facem Revoluţie, ultima soluţie!”, „Până nu ne daţi căldură, noi de aici nu plecăm!”, „Nouă ne-au îngheţat mâinile, iar voi vă beţi cafelele!” – acestea au fost scandările sutelor de elevi în faţa primăriei municipiului Târgovişte: „Frigul ne-a scos în stradă. Ne îngheaţă pixul în mână. Iarna a venit, iar ei nu văd. Vom continua protestul până când vom avea căldură în clase”, a declarat o elevă. „Suntem navetişti, dăm bani pe navetă şi, în curând, pe medicamente. De dimineaţă au fost -6 grade în clasă, nu se mai poate aşa ceva”, a afirmat un elev. Autorităţile locale au invitat în primă fază un grup de elevi la discuţii, însă elevii nu prea au fost lămuriţi. Ulterior, în faţa primăriei au mai ajuns şi alţi elevi, însoţiţi de cadrele didactice de la Liceul „Ion Heliade Rădulescu”. protest eleviCei doi viceprimari ai municipiului Târgovişte, loan Ţuţuianu şi Ciprian Prisăcaru, au invitat elevii şi cadrele didactice din nou la o discuţie, unde lucrurile nu prea s-au lămurit. Edilii oraşului spun că montarea centralelor termice este în curs de finalizare. Cadrele didactice au fost ignorate de autorităţi când a venit momentul să-şi spună cuvântul şi dumnealor. Elevii ne-au mărturisit că în zilele următoare fie vor ieşi din nou în stradă, fie nu vor mai veni la şcoală. Protestatarii răpuşi de frig s-au dispersat după mai bine de o oră.
Situaţia montării centralelor termice
La momentul acesta, căldura este pornită doar în cinci grădiniţe din şase. Alte cinci obiective au termenul pe 7 decembrie, încă 15 – pe 16 decembrie, alte 10 – pe 20 decembrie, opt – pe 29 decembrie, iar Grupul Şcolar de Construcţii, Şcolile „Smaran-da Gheorghiu” şi „Petru Cercel” vor primi centralele termice abia după 15 ianuarie 2014. Până atunci, elevii târgovişteni sunt nevoiţi să îndure frigul. În total este prevăzută montarea a 40 de centrale la şcoli, grădiniţe, ANL-uri ş locuinţe sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...