Ziua Porţilor Deschise

Date:

ajofmAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa invită persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, elevii, studenţii şi orice persoana interesată, să participe la Ziua Porţilor Deschise, astăzi, 10 decembrie 2013.
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă sărbătoreşte, la data de 10 decembrie 2013, 15 ani de activitate, şi AJOFM Dâmboviţa promovează acest eveniment prin Ziua Porţilor Deschise.
Agenţia Naţională pentru Ocupare şi Formare Profesională a fost creată în anul 1998, ca o instituţie publică de interes naţional cu personalitate juridică, care în anul 2000 a devenit Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar AJOFM Dâm-boviţa este una dintre structurile sale teritoriale.
„Obiectivele principale ale AJOFM Dâm-boviţa sunt: stimularea ocupării forţei de muncă şi creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă, participarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă la serviciile de formare profesională, asigurarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii şi combaterea oricărei forme de discriminare rasială, creşterea incluziunii sociale, protecţia socială în cadrul sistemului asigurărilor pentru şomaj, facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în statele membre ale Uniunii Europene.
AJOFM Dâmboviţa are un rol important pe piaţa muncii prin realizarea şi coordonarea implementării măsurilor active precum consilierea, formarea şi medierea profesională.
Prin serviciile oferite gratuit, sprijinim atât persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să obţină un loc de muncă, cât şi angajatorii pentru a identifica forţa de muncă în conformitate cu pregătirea şi abilităţile solicitate.
Astfel, la sfârşitul lunii noiembrie 2013, au fost asistate prin măsuri active de ocupare 34.160 de persoane.
În cele 11 luni din acest an, au fost încadrate 6.842 de persoane ca urmare a aplicării măsurilor active de stimulare a ocupării forţei de muncă.
Dintre acestea, 5.320 s-au angajat prin serviciul de medierea muncii, iar 921 prin activitatea de consiliere şi informare privind cariera.
În aceeaşi perioadă de timp au fost încheiate 185 de convenţii cu agenţii economici, care au încadrat 235 de şomeri din categoria persoanelor cu vârsta peste 45 de ani, 57 de absolvenţi din anul curent şi au fost finalizate 7 contracte de solidaritate.
Au fost organizate, de asemenea, 8 burse ale locurilor de muncă, care au avut ca rezultat angajarea a 480 de persoane.
Rezultate încurajatoare s-au înregistrat şi în activitatea de formare profesională.
În perioada analizată au fost finalizate 53 cursuri cu 724 absolvenţi, dintre care 4 12 s-au încadrat în muncă.
În spatele acestor statistici stau însă oamenii pe care suntem mândri că am reuşit să îi sprijinim fie în formarea profesională, fie în a se încadra în muncă, am fost şi suntem prezenţi prin tot ce înseamnă ocuparea forţei de muncă în judeţul Dâmboviţa.
Această acţiune se doreşte a fi încă o dovadă de încredere pentru clienţii noştri că suntem o instituţie modernă, flexibilă, transparentă şi competitivă pe piaţa muncii”, a precizat Constanţa Anghel, director AJOFM Dâmboviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...