Ieri, la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, a avut loc o conferinţă de presă în care au fost făcute precizări referitoare la situaţia nu tocmai plăcută existentă în unele unităţi de învăţământ. Astfel, din cele 23 de instituţii în care trebuia să se monteze centrale termice, doar în 17 s-a reuşit. Pentru acest motiv, elevii din cele 6 şcoli şi licee în cauză vor învăţa în alte instituţii de învăţământ.
„Referitor la situaţia încălzirii unităţilor de învăţământ din municipiul Târgovişte, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa informează că, până la această dată, au fost puse în funcţiune centrale termice în 17 unităţi şcolare din cele 23 în care nu a fost asigurată căldură, după ce societatea de termoficare la care au fost racordate a intrat în insolvenţă. În următoarele săptămâni se vor monta centralele termice în ultimele 6 unităţi şcolare în cauză: şcolile gimnaziale Smaranda Gheorghiu, Mihai Viteazul şi Paul Bănică, liceele tehnologice Nicolae Mihăescu şi Spiru Haret şi Liceul Teoretic Petru Cercel. Conform calendarului asumat de Primăria Municipiului Târgovişte, prin adresa nr. 22/06.01.2014, aceste unităţi şcolare îşi vor putea primi elevii şi profesorii în bune condiţii până la sfârşitul săptămânii viitoare. Până la finalizarea lucrărilor, cele 6 şcoli şi licee menţionate îşi vor desfăşura activitatea în alte unităţi de învăţământ, astfel: Şcoala Gimnazială Smaranda Gheorghiu la Şcoala Gimnazială Grigore Alexandrescu, în schimbul II, Şcoala Gimnazială Mihai Viteazul la Şcoala Gimnazială Coresi, în schimbul II, Şcoala Gimnazială Paul Bănică – ciclul primar la Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu, în schimbul I, iar ciclul gimnazial la Liceul I.H. Rădulescu, în schimbul II, Liceul Tehnologic Nicolae Mihăescu la C.N. Constantin Cantacuzino – clasele din învăţământul de zi, în schimbul I, iar clasele din învăţământul seral, în schimbul II, Liceul Tehnologic Spiru Haret la C.N. Constantin Carabella, în schimbul II, Liceul Teoretic Petru Cercel la Liceul Tehnologic Constantin Brâncoveanu, în schimbul II. Cursurile se vor desfăşura după un orar stabilit în fiecare unitate şcolară, în schimbul II ora având 45 minute, iar pauza – 5 minute. În toată această perioadă conducerea Inspectoratului Şcolar a verificat zilnic stadiul lucrărilor de montare a centralelor termice şi de racordare a acestora la instalaţia de gaze şi a ţinut permanent legătura cu autorităţile locale. Inspectoratul Şcolar va monitoriza respectarea graficelor de recuperare a materiei, în unităţile şcolare în care cursurile au fost suspendate înainte de vacanţa de iarnă”, a declarat Luminiţa PREDA, inspector şcolar general, al ISJ Dâmboviţa.
De menţionat faptul că orele vor avea 45 de minute doar pentru elevii ce vor învăţa în alte instituţii de învăţământ decât cele la care sunt înscrişi.
Unii constructori s-au dovedit, potrivit declaraţiilor inspectorului şcolar general adjunct Ovidiu Băsceanu, agresivi cu directorii instituţiilor de învăţământ, atunci când aceştia au încercat să-şi expună anumite puncte de vedere referitor la modul în care decurg lucrările în ceea ce priveşte montarea centralelor termice. Se pare că acei constructori ar fi menţionat că se află într-o relaţie contractuală cu municipalitatea, nicidecum cu ISJ.
CENTRALELE TERMICE – PUSE ÎN FUNCŢIUNE ÎN 17 UNITĂŢI ŞCOLARE * Se preconizează punerea în funcţiune a celorlalte 6 până la finalul săptămânii viitoare * Deocamdată, elevii de la şcolile unde nu este căldură vor învăţa în alte unităţi de învăţământ
Date: