CEL MAI IMPORTANT PROIECT DE DEZVOLTARE A MUNICIPIULUI TÂRGOVIŞTE PRINDE CONTUR

Date:

primaria targovisteIată că un amplu proiect de dezvoltare a municipiului Târgovişte, ce părea ireal acum câţiva ani şi multe persoane au privit cu neîncredere transformarea lui în fapte, prinde contur.
Am participat, la finalul săptămânii trecute, la semnarea contractului de execuţie pentru cea de a doua parte a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană – Iată că un amplu proiect de dezvoltare a municipiului Târgovişte, ce părea ireal acum câţiva ani şi multe persoane au privit cu neîncredere transformarea lui în fapte, prinde contur.
Am participat, la finalul săptămânii trecute, la semnarea contractului de execuţie pentru cea de a doua parte a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană – centrate, comandanţi de arme.
Este un proiect care a plecat din 2009 – ca şi gândire, 2010 – ca finanţare.
Iată câteva detalii tehnice referitoare la ceea ce se va întâmpla în următoarele 18 luni. Valoarea totală a proiectului este de peste 75 milioane, cu 98% finanţare asigurată din fonduri europene şi 2 % contribuţia comunităţii locale a municipiului Târgovişte. Se vor reabilita străzi şi trotuare în lungime de peste 7 kilometri numai în micro VI, se vor amenaja piste pentru biciclişti pe o lungime de 8 kilometri, se vor amenaja, dar se vor face şi de la zero aproape 2.000 de locuri de parcare, vor fi amenajate 12 staţii pentru transportul public local, 4 locuri de joacă şi 6 hectare de spaţii verzi vor fi reabilitate. Se va schimba instalaţia de iluminat public stradal pe 12,5 kilometri, vor fi montaţi 400 de stâlpi de înaltă tensiune dotaţi cu corpuri de iluminat ecologice, peste 8 kilometri de fibră optică. Se va lucra pe 7 kilometri de reţele de apă, se vor monta 28 de cămine de vane, 45 de hidranţi de incendiu, 282 de branşamente, 2 kilometri de reţea de canalizare şi 256 de guri de scurgere. „Acest proiect, în ansamblu, va face ca, într-adevăr, 1 an şi jumătate să se vadă că în Târgovişte se lucrează, că lucrurile se schimbă în sensul pozitiv, că ne îndreptăm şi noi, ca oraş municipiu – reşedinţă de judeţ, ca fostă capitală, timp de peste 330 de ani, a Ţării Româneşti, spre un oraş european, modern, al anului 2014. Sunt prezenţi aici toţi factorii direct responsabili, care vom duce, împreună, la bun sfârşit un proiect care părea, în prima fază, irealizabil. O treime din oraş să arate la standarde europene părea acum 5 ani un proiect irealizabil. Împreună, vreau toţi dăm o mână de ajutor, pentru ca Târgoviştea, la sfârşitul anului 2015, să arate ca un oraş european”, a declarat Gabriel Boriga, primarul Târgoviştei. „Acest proiect, în ansamblu, va face ca, într-adevăr, 1 an şi jumătate să se vadă că în Târgovişte se lucrează, că lucrurile se schimbă în sensul pozitiv, că ne îndreptăm şi noi, ca oraş municipiu – reşedinţă de judeţ, ca fostă capitală, timp de peste 330 de ani, a Ţării Româneşti, spre un oraş european, modern, al anului 2014. Sunt prezenţi aici toţi factorii direct responsabili, care vom duce, împreună, la bun sfârşit un proiect care părea, în prima fază, irealizabil. O treime din oraş să arate la standarde europene părea acum 5 ani un proiect irealizabil. Împreună, vreau toţi dăm o mână de ajutor, pentru ca Târgoviştea, la sfârşitul anului 2015, să arate ca un oraş european”, a declarat Gabriel Boriga, primarul Târgoviştei. vişte să aprecieze eforturile pe care dl primar, alături de echipa sa, le face ca standardul de viaţă în municipiul Târgovişte să fie din ce în ce mai ridicat”.
Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJD: „Prezenţa mea la această întâlnire şi, în general, la activităţile municipiului Târgovişte este expresia unei stări de normalitate pe care am încercat, împreună cu dl primar Boriga, să o aşezăm la baza relaţiilor instituţionale dintre noi. Este extraordinar că acest proie-ict atât de important a ajuns astăzi în faza de execuţie şi sunt convins că întreaga echipă de la primăria Târgovişte va face tot ce îi va sta în putinţă pentru a-l finaliza în cele 18 luni. Ştim foarte bine ce avem de făcut şi pentru exerciţiul financiar următor. Avem proiecte comune, inclusiv cu municipalitatea, am convenit asupra lor şi sunt convins că, cu bună credinţă şi cu foarte multă atenţie la nevoile comunităţii, vom reuşi să ducem înainte ceea ce înseamnă dezvoltarea municipiului şi a judeţului”.
Deputat Florin Popescu: „Îl felicit pe primarul Gabriel Boriga că se bate pentru târ-govişteni. A demonstrat că este capabil, a căpătat şi maturitatea să negocieze anumite lucruri pentru târgovişteni în consiliul local, unde situaţia politică este destul de echilibrată. Îl felicit că, cu toate piedicile puse de multe ori de oameni care gândesc mai mult politic decât administrativ, reuşeşte să finalizeze anumite proiecte. Felicitări dlui primar, felicitări Consiliului Local că aveţi maturitatea să vă bateţi şi dumneavoastră alături de primarul Gabriel Boriga pentru Târgovişte şi… la mai mare!”
Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia: „Este şi pentru noi un moment mult-aşteptat -vorbim de cel mai mare proiect pe centre urbane din Axa 1 şi el a fost semnat acum 3,5 ani. Ne bucurăm că această zi, a semnării celui de al doilea contract de lucrări, a venit. Am ţinut cu tot dinadinsul să particip la această acţiune. Orice proiect din regiunea de dezvoltare SUD Muntenia, pentru noi, este la fel de drag, e important, pentru că suntem convinşi că el va contribui la creşterea nivelului de trai pentru toţi cetăţenii din această regiune. Pe umerii dumneavoastră, prin cele 4 mari proiecte, încă în derulare – centura, bazinul şi cele două proiecte cu Planul Integrat, indicatorul de absorbţie al fondurilor pentru regiunea noastră este ridicat -vorbim de peste 200 milioane de lei, şi sunt convins că fiecare cerere de rambursare, de plată o vom aştepta cu mult interes, fiindcă avem nevoie de aceşti bani, la fel de mult cum municipalitatea şi târgoviştenii au nevoie de acest proiect. Vreau să ştiţi că pe sprijinul nostru, al agenţiei, puteţi conta oricând”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...