MINISTERUL AFACERILOR INTERNE DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE DÂMBOVIŢA ANALIZA ACTIVITĂŢILOR DESFĂŞURATE ŞI A REZULTATELOR OBŢINUTE DE SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE DÂMBOVIŢA ÎN ANUL 2013

Date:

mascatiÎn conformitate cu strategia de acţiune a Direcţiei Generale Anticorupţie, la nivelul Serviciului Judeţean Anti-corupţie, în anul 2013, a fost vizată creşterea capacităţii de intervenţie şi acţiune în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei în rândul personalului M.A.I., în paralel cu afirmarea şi consolidarea identităţii profesionale distincte a acestei structuri.
Avânt în vedere faptul că activitatea de prevenire reprezintă un important segment de preocupări profesionale, în acest interval de timp s-au realizat 127 activităţi de prevenire (instruire şi informare) în rândul structurilor teritoriale M.A.I. de pe raza judeţului Dâmboviţa, la care au participat 2063 persoane, activităţi de prevenire în cadrul cărora au fost dezbătute într-o manieră interactivă aspectele specifice ale acestei problematici.
O atenţie deosebită a fost acordată efectuării de activităţi de instruire a personalului care îşi desfăşoară activitatea în domeniul Poliţiei Rutiere, în domeniul de Investigare a Fraudelor şi de Combatere a Criminalităţii Organizate, cu personalul încadrat în structura judeţeană de Regim Permise de Conducere şi înmatriculare a Vehiculelor, precum şi cu personalul încadrat în structurile Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.
De asemenea, în cursul anului 2013 au desfăşurate activităţi pentru identificarea riscurilor şi vulnerabilităţilor la corupţie în cadrul structurilor M.A.I., fiind organizate 16 activităţi la care au paricipat 85 cadre M.A.I. (consilieri pentru integritate şi membri ai grupurilor de lucru).
în ceea ce priveşte activitatea de combatere a corupţiei, s-a urmărit îmbunătăţirea nivelului de calitate, operativitate şi finalitate judiciară, consolidarea colaborării cu unităţile de parchet, precum şi creşterea nivelului de profesionalizare a lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu.
în acest context, au fost soluţionate şi înaintate la unităţile de parchet competente 57 de sesizări (denunţuri, autode-nunţuri, sesizări din oficiu). Din totalul lucrărilor şi dosarelor soluţionate şi înaintate unităţilor de parchet competente a fost începută urmărirea penală în 17 dosare penale, iar în 9 dosare a fost pusă în mişcare acţiune penală.
Cu ocazia activităţilor procedurale derulate, au fost efectuate cercetări cu privire la un număr de 66 persoane din cadrul M.A.I., 14 dintre aceştia cu funcţii de conducere.
Urmare a dosarelor instrumentate în cursul anului 2013, instituţiile competente au emis 9 rechizitorii, iar 7 persoane din cadrul structurilor M.A.I. au fost arestate preventiv.
Pentru derularea corespunzătoare a cercetărilor, unităţile de parchet competente au recurs la instituţie delegării în 146 cazuri.
în domeniul relaţiilor cu publicul şi relaţii publice, în cursul anului 2013, activităţile desfăşurate au deţinut o pondere semnificativă în arealul total al activităţilor serviciului, având la bază principiul deplinei transparenţe şi deschiderii către public promovat de D.G.A.
în acest context, au fost consiliate 15 persoane, fiind primite şi soluţionate 40 petiţii, precum şi 7 sesizări prin apelul Telverde.
Totodată, au fost organizate 2 activităţi de promovare instituţională cu ocazia Zilei aniversare a Direcţiei Generale Anticorupţie – 8 ani de activitate şi a Zilei Internaţionale Anticorupţie.
Vă reamintim faptul că, la nivelul judeţului Dâmboviţa, Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, cu sediul în Târgovişte, Bd. Carol I, nr. 64-66, judeţul Dâmbovţia, telefon 0245/632870, e-mail dambovi-ta.dga@mai.gov.ro.
Cetăţenii care doresc să sesizeze fapte de corupţie săvârşite de către personalul MAI se pot prezenta în audienţă în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 12:0015:00.
De asemenea, faptele de corupţie ale personalului M.A.I. pot fi sesizate la linia gra-tuiră anticorupţie a D.G.A., 0800.806.806.
SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE DÂMBOVIŢA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...

Recomandări pe timp de caniculă

Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii; Evitaţi aglomeraţiile,...