Iarna vs washinton

Date:

iarnaDeşi primăvara se apropie cu paşi mărunţi dar siguri în toată Emisfera Nordică, în Statele Unite, iarna îndrăgostită de gradul foarte ridicat de civilizaţie, atrasă de progresele tehnologiei nord americane, nu mai vrea să plece. Ieri, toată presa nord-americană şi cea occidentală au scris despre iarna prelungită şi foarte dură din jumătatea nord-estică a Statelor Unite. După cum reiese din informaţiile furnizate în seara de miercuri, 12 feruarie, cu o neobrăzare ieşită din comun, iarna a sărit foarte mult peste cal. în seara respectivă s-a făcut noapte în toate casele din sud-estul Statelor Unite, sute de mii de familii fiind lipsite de electricitate, şi, în consecinţă, private de posibilitatea de a vedea programele lor preferate la televizor. Acum, dacă punem în balanţă că multe state au suferit invazia numită politicos intervenţia sau acţiunea de salvare a trupelor Statelor Unite, deci, acum a venit rândul Statelor Unite să suporte invazia unor puternice noi furtuni hivernale care au provocat puternice căderi de zăpadă ce au blocat miercuri în totalitate întreaga reţea rutieră din sud-estul Statelor Unite. în întreaga zonă menţionată au avut loc numeroase accidente provocate de furtuna de zăpadă care nu a menajat pe nimeni, fie om de rând, fie personalitate politică, sau din domeniul admninistraţiei de stat. Agenţia AP a informat că cel puţin 11 persoane au murit, fiind surpirnse de frutuna de zăpadă.
Din Arkansas până pe Coasta Atlantică a Statelor Unite, a fost insitutită starea de cod roşu. Această alertă a fost decretată miercuri în toate cele 45 de comicate ale statelor Georgia şi Carolina de Sud, unde stratul de zăpadă a variat între 30 şi 50 de centimetri grosime. în cele două state menţionate, 370.000 de case au rămas miercuri pe întuneric. Conform informaţiilor furnizate de serviciile meteorologice nord-americane, furtuna de zăpadă care s-a declanşat miercuri a fost cea mai importantă, provocând o paralizie aproape totală a tuturor serviciilor. Azi, vineri, furtuna de zăpadă a atins şi statul Washington, capitala fiind deja sub un strat gros de zăpadă.
Deşi serviciile meteorologice au lansat din timp avertismentul de cod roşu, în mod inexplicabil guvernul Statelor Unite a avut o atitudine tipic românească. Adică nu a tratat cu atenţie avertismentele meteo, fiind delăsători, lăsând totul la voia întâmplării. Meteorologii nord-americani avertizaseră că în zona sud-estică a Statelor Unite se va forma un fel de dom gigantic alcătuit din mai mulţi curenţi de aer rece venind din Antarctica. în acest fel, s-au creat condiţiile ideale pentru declanşarea unei furtuni glaciale care a paralizat câteva state nord-americane. După cum a anunţat National Weather Service, căderi abundente de zăpadă vor avea loc şi astăzi deasupra statului New England.
Fenomenul nu este chiar o premieră meteorologică. în urmă cu două săptămâni, statul Georgia a trebuit să suporte o puternică furtună de zăpadă ce a luat prin surprindere autorităţile. Furtuna a fost aşa de puternică, a izbucnit subit, statul de zăpadă în câteva minute a atins grosimea de 50-60 de centimetri în timpul zilei, încât sute de şcolari au fost constrânşi să doarmă în şcolile în care se aflau deoarece drumurile fuseseră în totalitate blocate. National Weather Service i-a sfătuit pe cetăţeni să nu se mai deplasase decât în caz de absolută necesitate, deoarece, pentru prima dată, furtunile de zăpadă s-au declanşat pe neaşteptate pe teritoriul Statelor Unite. National Weather Service a recomandat ca cei care sunt obligaţi să plece la drum să ia cu ei cel puţin o lanternă, câţiva litri de apă şi multe kilograme de mâncare.
Primind neaşteptata lovitură sub centură din partea iernii, guvernul Statelor Unite a organizat de urgenţă un centru de coordonare şi de monitorizare a tuturor situaţiilor critice provocate de iarnă. Iarna a adus pagube importante şi companiilor aeronautice care au fost obligate să anuleze 7.000 de zboruri, în spaţiul aerian al Statelor Unite, pe o perioadă de două zile. După cum evoluează vremea, alte mii de zboruri vor fi anulate, pagubele economice fiind din ce în ce mai mari.
Neavând prea mare încredere în posibilitatea guvernului de a lua măsuri adecvate pentru a contracara efectele furtunilor de zăpadă, oamenii simpli au început să organizeze funcţionarea de adăposturi de urgenţă în biserici şi în centrele turistice de distracţie. Deşi n-au fost încă lovite de furtuna de zăpadă, celelalte state din cadrul SUA au luat măsuri de urgenţă pentru a fi pe fază, evitând astfel blocarea acordării de ajutoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A fost panică mare la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște 

Pompierii au fost solicitați să intervină la Spitalul Județean...

Ard câmpurile în tot județul Dâmbovița 

Incendiu puternic de vegetație uscată în orașul Răcari, sat...

Accident rutier produs în localitatea Teiș

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...