VOLUNTARIATUL, CONSIDERAT EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ

Date:

ParlamentSenatorii au adoptat o nouă Lege a voluntariatului, potrivit căreia activitatea de voluntariat va fi considerată experienţă profesională sau în specialitate dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.
Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, o iniţiativă legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PSD, PNL, PC şi UNPR.
Potrivit proiectului, prin care va fi abrogată Legea voluntariatului adoptată în anul 200, voluntarii vor putea primi din partea organizaţiei gazdă un certificat de recunoaştere a competenţelor dobândite prin voluntariat. Iniţiatorii precizează, în expunerea de motive la propunerea legislativă că, potrivit ultimului Eurobarometru, din 2010, România are aproximativ 4,4 milioane de voluntari, respectiv 20 la sută din populaţia ţării, având una dintre cele mai scăzute medii de implicare în comunitate din Europa. Potrivit aceluiaşi studiu, media europeană de implicare în activităţi de voluntariat ajunge la 40 la sută, culminând cu Norvegia, unde 80 la sută din populaţie se implică în activităţi de voluntariat. Autorii proiectului precizează că echivalentul contribuţiei financiare a voluntariatului la PIB atinge, în state precum Austria, Olanda şi Suedia, între 3 şi 5 la sută din PIB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...