Încă o realizare ce poartă numele Corneliu Drăgan -Târgovişte

Date:

cornel draganAcuarelistul Corneliu Drăgan-Târgovişte expune, în perioada 6 – 27 martie 2014, 50 de lucrări la Galeria ARTA (Strada Negru Vodă nr. 111, Câmpulung-Muscel). Evenimentul este susţinut de Asociaţia Localităţilor şi Zonelor Istorice şi de Artă din România (A.L.Z.I.A.R.), în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgovişte.
Printre lucrări, se regăseşte un lot de 21 de acuarele, parte a proiectului „Târgoviştea din inima mea”, care a fost expus anterior pe simezele Muzeului Judeţean de Artă Dâmboviţa, în luna noiembrie a anului trecut. Vernisajul expoziţiei va avea loc astăzi, 6 martie, la ora 17:00. Prezintă loan Crăciun, Director al Editurii Ars Docendi-Universitatea din Bucureşti.
Corneliu Drăgan-Târgovişte este membru internaţional al Societăţii de Acuarelă din Birmingham, Marea Britanie şi, de asemenea, singurul artist român care a participat la Bienala Internaţională de Acuarelă de la Shanghai, China.
„E suficient să-i priveşti opera, să citeşti, printre valurile de lumină ale lucrărilor sale, care te îndeamnă să visezi, să descifrezi, pe albul hârtiei, metamorfoza stropului de apă devenit cântec, amintire, vers. Se înţelege, lumea căreia îi dă viaţă este o frântură din sufletul său: frumos gândită şi maiestuos dezvăluită ochiului, în mantii transparente ţesute din zori de ziuă, transfigurări ale renaşterii unei picături de viaţă. Tehnica acuarelei presupune spontaneitate şi siguranţă a gestului. Sub imperiul emoţiei, a trăirii unice a clipei, culorile de apă şi hârtia pot să dea naştere unei capodopere. Pentru Corneliu Drăgan-Târgovişte totul e –ZJ , — –– –
simplu. De altfel, simplitatea naturaleţii este cea care îi defineşte opera şi drumul şi atitudinea sa în viaţă.” (Veronica Marinescu)
Partenerii acestei acţiuni sunt Primăria Municipiului Târgovişte; A.L.Z.I.A.R.; Editura Ars Docendi-Universitatea din Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cum să te pregătești pentru venirea pe lume a primului copil

Venirea pe lume a primului copil este un moment...

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...