Lanţ uman împotriva traficului de persoane

Date:

lant umanAproximativ 50 de elevi din şcolile şi liceele municipiului Târgovişte s-au prins vineri, 7 martie a.c., în faţa statuii lui Constantin Brâncoveanu din scuarul primăriei, într-un lanţ uman. Acţiunea, organizată de Clubul Soroptimist Internaţional Târgovişte, s-a dorit a fi un semnal de alarmă tras pentru opinia publică, faţă de traficul de fiinţe umane, şi face parte dintr-o campanie antitrafic şi antiviolenţă derulată împreună cu Uniunea Daneză şi în parteneriat cu Poliţia Dâmboviţa – Centrul de Prevenire a Criminalităţii, voluntary ai Centrului de Prevenire, Casa Corpului Didactic, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi ANITP-C.R. Ploieşti.
„Încercăm să atragem atenţia publicului larg, fetelor în general, a celor din licee, asupra pericolului pe care îl reprezintă traficul de fiinţe umane şi asupra faptului că tot mai multe tinere cad victime acestui trafic”, a declarat guvernatorul Uniunii Române pe Europa, Tatiana Dumitrescu.
Participanţii au fluturat steguleţe, au afişat pancarte şi postere cu mesaje sugestive şi au format din coli galbene imprimate lozinca: Stop traficului de persoane! Potrivit guvernatorului Uniunii Române pentru Europa Soroptimist Internaţional, la nivel naţional, judeţul Dâmboviţa se situează la jumătatea clasamentului în privinţa traficului de fiinţe umane. Ca ţară însă, clasamentul situează România printre primele cinci din lume la acest flagel.
Soroptimismul Internaţional (SI) are aproximativ 91.000 de membri în 123 de ţări şi este o organizaţie mondială pentru femei, care prin proiecte sprijină drepturile femeii şi statutul femeii.
Ca organizaţie non-guvernamen-tală (ONG), cu statut consultativ la Naţiunile Unite (ONU), membrele soropti-miste au acces direct şi reprezintă o „voce” la Centrele ONU din New York, Geneva, Viena şi Paris. SI a luat fiinţă în 1921 în California, iar numele de „soropti-mism” provine din latină – „soror” si „optima” -, care se traduce prin „cel mai bun pentru femei”.
Primul club din Europa a fost fondat la Paris, în 1924 de dr. Suzane Noel, un chirurg plastician, care în 1930 a fondat totodată şi Federaţia Europeană (SI/E).
Primul club soroptimist s-a înfiinţat în Craiova în 1993, a fost urmat apoi de Slatina, Braşov , Bucureşti, în 1995. în 1996 se înfiinţează alte două cluburi în Timişoara şi Cluj-Napoca, în 2003 se înfiinţează clubul din Târgovişte, iar în 2011 se înfiinţează clubul din Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...