Editorial “ADEVĂR” PÂNĂ LA CAPĂT

Date:

antarticaLa începutul acestei săptămâni, s-au împlinit opt ani de când dâmboviţeanca Ileana Bocanciu, pasionat călător, s-a întors dintr-o expediţie, care a durat 70 de zile, la capătul lumii: Antarctica. De aceea, în această zi specială, dâmboviţeanca i-a invitat pe cei care iubesc aventura la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte, unde, a avut loc lansarea cărţii „ANTARCTICA UN COLŢ DE RAI – Singură la capătul lumii – jurnal de călătorie”. Cu această ocazie a fost vernisată o expoziţie de fotografii şi un scurt film, realizate cu imagini din colecţia personală.
„Am scris această carte în primul rând pentru mine, pentru a mă elibera de o povară. Pentru a putea să închid o poartă. Pentru a putea să trag în fine linie, sub acest capitol al vieţii mele”, spunea Ileana Bocanciu despre cartea sa.
Cartea are 360 de pagini, dintre care 16 pagini color şi se compune din două părţi: partea I – „Antarctica un colţ de rai” şi partea a Il-a -„Amintiri”, iar preţul cărţii este de 30 lei. Cartea cuprinde şi testele susţinute de autoare pentru a fi selectată în expediţie.
Sponsorizarea expediţiei a fost făcută de către Consiliul Local Târgovişte şi Primăria Târgovişte.
Autoarea şi-a lansat cartea în prezenţa mai multor invitaţi speciali, printre care şi preşedintele SARM, Valentin Grigore, care a avut numai cuvinte de laudă pentru autoare: „Antarctica nu este deloc accesibilă oricui… Ileana poate să ne vorbească poate zile întregi despre experienţe extraordinare. De această dată vine, însă, în faţa noastră cu o experienţă inedită.”. Expediţia din Antarctica a fost posibilă prin intermediul Fundaţiei Antarctice Române, aşa cum a declarat autoarea, Asociaţiei de Turism Chindia şi al Institutului Naţional Chinez de Cercetare, care a intermediat călătoria din Australia, până în Antarctica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...