REGINA EUROPEI CS Municipal Târgovişte va înfrunta în 16-imi cea mai valoroasă echipă de club din Europa

Date:

Spartak MoscovaCalificarea istorică a Municipalului în optimile de finală ale Euroligii feminine de baschet i-a scos în cale campioanei României cea mai valoroasă echipă a continentului. Spartak Moscova Region Vidnoje reprezintă ceea ce Real Madrid înseamnă pentru fotbalul european.
Cea mai galonată echipă a Rusiei se poate mândri cu un record ce va fi, cu siguranţă, greu de egalat de vreo altă formaţie din Europa: de 4 ori câştigătoare a Euroligii feminine de baschet. Din 2007 şi până acum, ex-sovieticele au scris istorie în cea mai importantă competiţie europeană, câştigându-şi, pe bună dreptate, statutul neoficial de regină a Europei.
Primele semnale ale dominaţiei moscovite în baschetul feminin au apărut în 2006, când Spartak a câştigat primul trofeu important: FIBA EuroCup Women. Un an mai târziu, campioana Rusiei îşi începea parcursul fabulos din Euroligă, competiţie pe care reuşea să o câştige după o finală cu ibericele de la Ros Casares. Sue Bird, Diana Taurasi, Tina Thompson, Ekaterina Lisina, Agnieszka Bibrzycka sau IVANKA MATIC (!!!) făceau parte din dream team-ul construit de Shabtai Kalmanovich, care a călcat totul în picioare până la finele competiţiei. Istoria s-a repetat în 2008, rusoaicele zdrobin-du-le în finală pe cehoaicele de la Gambrinus Brno. Noua stea a baschetului mondial, Laureen Jackson, a fost vedeta acelei finale din 13 aprilie 2008, disputată chiar pe terenul formaţiei învinse. Americanca a înscris atunci 18 puncte, iar din lot nu a lipsit nici de această dată superstarul Diana Taurasi.
Nici o noutate în 2009! Spartak Moscova câştigă finala Euroligii la o nouă diferenţă categorică (15 puncte), victima venind de data aceasta din Spania: Halcon Avenida. Cu aceeaşi pleiadă de staruri rusoaicele se impun în ediţia 2009 a Euroligii, însă în toamna aceluiaşi an, Spartak primeşte o lovitură teribilă. Patronul Shabtai Kalmanovich a fost ucis în centrul Moscovei, împuşcat fiind în propria maşină, o limuzină Mercedes. Incidentul s-a produs lângă biroul prim ministrului de-atunci al Rusiei – Vladimir Putin. Pierderea suferită le-a ambiţionat şi mai mult pe jucătoarele de la acea vreme ale grupării ruse, care se impun şi în ediţia 2010 a Euroligii, după o nouă finală cu Ros Casares, încheiată cu scorul de 87 – 80 pentru ex-sovietice.
Declinul lui Spartak începe un an mai târziu, când pierde finala Euroligii în faţa celor de la Halcon Avenida, după patru ani în care au sfărâmat tot ce le-a ieşit în cale. Ibericele s-au impus în finala din 2011 cu 68 – 59, iar la Moscova începea reconstrucţia. Anul trecut, Spartak s-a clasat pe locul 6 în ierarhia generală a Euroligii, dar în acest sezon trupa din capitala Rusiei visează din nou la marele trofeu.
Spartak Moscova Region
Vidnoje – palmares 2006 – câştigătoare a FIBA EuropeCup
2007 – câştigătoare Euroleague Women Basketball
2008 – câştigătoare Euroleague Women Basketball
2009 – câştigătoare Euroleague Women Basketball
2010 – câştigătoare Euroleague Women Basketball
2011 – locul 2 în Euroleague Women Basketball
2010 – câştigătoare a Supercupei Europei
2011 – câştigătoare a Supercupei Europei

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...

Coliziune  pe DN 71, pe raza localității Bâldana

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că un...