Curs de formare de bază pentru voluntarii antidrog

Date:

antidrogÎn perioada 07 -16.03.2014, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa (CPECA) Dâmboviţa a organizat un curs de formare de bază pentru voluntarii antidrog.
Obiectivele cursului au vizat dezvoltarea unor abilităţi şi competenţe în domeniul educaţiei antidrog de către voluntarii participanţi pentru implicarea ulterioară a acestora în activităţi preventive specifice de tipul educaţiei între egali.
„Cursul a avut durata de 40 de ore, iar materialul de formare prezentat a avut la bază „Manualul formatorului” elaborat de specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog.
Temele de curs au fost prezentate folosindu-se metode moderne interactive ce au stimulat comunicarea eficientă şi implicarea activă a voluntarilor.
Principalele teme prezentate au făcut referire la: 1. Voluntariat. Drepturi şi obligaţii. Sarcini şi responsv consumului de droguri
6. Comunicarea. Abilităţi de
comunicare.
În perioada imediat următoare, noii voluntari formaţi în educaţia antidrog vor participa, alături de specialiştii CPECA Dâmboviţa, la activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar şi în comunitate”, a precizat inspector principal de poliţie Nicoleta Bobe, coordonator CPECA Dâmboviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...