F.C. Municipal Târgovişte ANTRENAMENTE DURE PENTRU CREŞTEREA REZISTENŢEI FIZICE

Date:

fcm„Deocamdată jucătorii mei nu se vor întâlni cu mingea. întâi se vor antrena bine şi apoi vor vedea balonul. Fără pregătire fizică nu poţi şuta, centra, învălui sau regrupa”, ne-a declarat antrenorul Gigi Manea.
Are dreptate venerabilul antrenor al „tunarilor” târgovişteni. O formaţie fără pregătire dă senzaţia unei garnituri fără vlagă şi fără busolă, în suferinţă de prestaţie, dar şi de stare de spirit.
O echipă pregătită bine este bine aşezată în teren, bine articultă tactic, ştie să iasă rapid din propria jumătate, exploatând spaţiile libere din apărarea adversă şi dă goluri. Apoi, n-are dificultăţi la construcţie şi face, prin marcaje strânse şi dublaj eficient, faţă atacurilor adverse.
Alergări pe dealuri „cât munţii”
Antrenamentele sunt dure şi aspre. Jucătorii Municipalului iau în piept, zi de zi, dealurile „cât munţii” din zona comunei Şotânga. Ieri, au alergat în jur de 19 km, ajungând în preajma taberei Mărgineanca.
Acest „calvar” va ţine până miercuri, 13 februarie 2013. Atunci antrenorul Gigi Manea va organiza la stadionul Academia Ghiorghi Zotic un meci între „tunari”. Se vor disputa patru reprize de câte 30 de minute, în care se vor încerca diverse variante de echipă. Este o bună oportunitate pentru Gigi Manea de a îi vedea la lucru pe noii-veniţi, dar şi pe jucătorii din vechea gardă.
Fără motive de plictiseală
La fel ca şi în lunile decembrie 2012 şi ianuarie 2013, conducerea Municipalului a oferit şi în această lună un bonus financiar jucătorilor. Este o perioadă grea pentru jucătorii veniţi în probe, având în vedere duritate antrenamentelor. Toate făcute numai pentru creşterea forţei fizice şi fără minge.
„Tunarii” lui Ghiorghi Zotic îşi înving teama, îşi controlează reacţiile, se concentrează la maxim. Ascultă şi execută cu sfinţenie ordinele date de antrenorul Gigi Manea. La antrenamente nu sunt motive de plictiseală. Au dispărut figurile, fiţele şi glumele „nesărate”. Coman, noul lider de vârstă
Noua achiziţie a Municipalului, Gabriel „Mela” Coman (venit de la Urban Titu), a devenit liderul de vârstă de la Municipal. Are 31 de ani şi a mai jucat la Cimentul Fieni, Conired Pucioasa, Petrolul Târgovişte şi Urban Titu. La ultima echipă a evoluat timp de opt ani şi l-a avut va antrenor numai pe Nicu Croitoru.
S-a retras mai aproape de casă (stă în Brăneşti, la 9 km de Şotânga) şi vrea să-şi facă bine treaba la trupa lui Ghiorghi Zotic. Va căuta să-l protejeze cât mai mult pe portarul Zegheru. Pentru postul de fundaş central, alături de Coman, mai pot evolua Timofte, Anghel, Daia sau, după caz, Constantin şi chiar Gâldău. Mai este în probe Dani Neagu (ultima oară la Utchim Găeşti).
Şi-a făcut bine treaba
în tur, poarta Municipalului a fost apărată minut cu minut de Radu Zegheru. A făcut-o destul de bine, primind doar nouă goluri. Antrenorii Ion Constantin şi Gigi Manea (din etapa a 5-a) i-au premiat evoluţiile bune titu-larizându-l meci de meci. Acest lucru l-a ţinut pe banca de rezervă pe Alexandru Bărboiu, care este un portar foarte bun. Acesta a primit, în această iarnă, transferul pentru Sepsi Sfântu Gheorghe (locul 2 în Liga a 4-a Covasna)
în acest fel, a fost adus la echipa mare juniorul de 18 ani, Adrian Tudose. Mai este în probe Andrei Sfârlează, care a apărat la Viitorul Pucioasa, Atletic Fieni şi ultima oară la Voinţa Pietroşiţa.
îl ajută vârsta şi talia
Când a venit astă-vară la Municipal de la CSM Moreni, credeam că Gabriel Timofte este jucătorul care poate face diferenţa. Dar n-a fost în apele lui. S-a descurajat la fiecare ratare. I-a lipsit scânteia care să-i aprindă jocul. Adevărul că a fost risipitor cu ocaziile de gol. Iar când a fost utilizat ca fundaş central (în meciul cu SCM Argeşul Piteşti), a greşit la golul primit (scor 0-1, Rădescu).
Este un jucător valoros care ştie cu mingea, aleargă bine, gândeşte când pasează. Poate lovi din plin, dar trebuie să-şi asume misiunea golului. îl ajută foarte mult vârsta (19 ani) şi talia (1,92 m). Dacă nu pică prizonierul fricii, poate fi om de bază la Municipal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un nou contingent de pompieri dâmbovițeni acționează în zonele afectate de inundații din județul Galați 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului...

Un bărbat a fost reținut pentru 30 de zile  pentru că a încalcă ordinul de protecție

În  urma probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Secției...

Un incendiu a izbucnit la un autoturism  iar pompierii dâmbovițeni au intervenit prompt

Flăcările au cuprins un autoturism  iar pompierii dâmbovițeni au...