Alege! Este dreptul tău

Date:

alegeMarţi, la Palatul Copiilor din Târgovişte, au fost premiaţi câştigătorii concursului judeţean de desene „Alege! Este dreptul tău”, aflat anul acesta la cea de-a XlV-a ediţie.
Concursul este organizat de Ministerul Educaţiei şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa şi Palatul Copiilor Târgovişte, şi în acest an s-a dsfăşurat pe două categorii de vârstă: clasele I-III şi clasele V-VIIIa o categorie, şi clasele liceale, a doua categorie.
După cum a declarat Damian Bucur, comisar-şef adjunct al Oficiului Pentru Protecţia Consumatorului Dâmboviţa, au fost înscrise în concurs 52 de lucrări din toate cele 16 şcoli din judeţ.
„Lucrările au fost foarte reuşite. Copiii au înţeles importanţa informării complete, corecte şi precise şi cu cât tânărul reuşeşte să înveţe, va şti să cunoască drepturile pe care le are în calitate de consumator, va şti să ceară operatoratorului economic să îi ofere numai produse de calitate, produse bine etichetate şi cu termene de valabilitate”, a declarat Damian Bucur.
„Este foarte important pentru copii să-şi cunoască dreptul de a alege, într-o lume în care fiecare producător încearcă să-şi vândă marfa în tot felul de forme şi să păcălească clientul. Este foarte bine ca mai ales copiii să cunoască regulile de a cumpăra un produs”, spune Dana Călineţ, directorul Palatul Copiilor Târgovişte, care le-a propus organizatorilor ca anul viitor faza judeţeană a concursului să se desfăşoare cu participarea directă a concurenţilor, adică să realizeze lucrările sub ochii juriului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...