S-a urnit RABLA – 2014 – Regula rămâne „un singur tichet electronic pentru achiziţionarea unui autovehicul nou”

Date:

rablaÎncepând cu această săptămână, persoanele fizice interesate să achiziţioneze un autovehicul nou, prin Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Naţional – pe scurt RABLA – 2014 – se pot adresa dealerilor auto şi, ulterior, să-şi caseze maşinile mai vechi de opt ani la centrele admise de AFM în Program.
Pentru fiecare autoturism casat se va aloca un singur tichet, în format electronic, în valoare de 6.500 lei. Ca elemente de noutate, sunt acceptate la casat autovehicule cu norma de poluare euro 4, cu condiţia să fie mai veche de opt ani iar voucherele nu vor mai fi acordate beneficiarilor ci direct dealerilor auto validaţi în program. Conform procedurii, persoana fizică interesată să cumpere o maşină nouă, trebuie să meargă la dealerul ales pentru a fi înscrisă în sistemul naţional. După cel mult cinci zile, AFM validează datele înscrise de solicitant iar acesta are la dispoziţie 30 de zile pentru a radia maşina veche din circulaţie şi a semna contractul de vânzare cumpărare pentru autoturismul nou. Este posibil ca posesorul unei maşini vechi să transmită voucherul unei alte persoane dar din prima zi în care se prezintă la dealerul auto şi pe baza unei declaraţii semnate pe propria răspundere.
La achiziţionarea autovehiculelor încadrate în norma de poluare Euro 6, hibride sau care generează mai puţin de 100 g/km emisii de CO2, există posibilitatea acordării unui ecobonus în valoare de 500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...