Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” – evenimente „altfel” pentru elevii dâmboviţeni

Date:

curtea domneacaProgramul „Să ştii mai multe, să fii mai bun” este completat cu activităţi menite să implice elevii şi cadrele didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse şi să pună în valoare talentele şi capacităţile copiilor în diferite domenii. În acest context, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte a organizat la sfârşitul săptămânii trecute două evenimente menite să completeze, să întregească, să aducă un plus de informaţie interdisciplinară în domeniile educaţiei, istoriei, orientării culturale în general.
Primul dintre acestea, organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte în parteneriat cu Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Primăria Vulcana Pandele şi Căminul Cultural „IZVOR DE APĂ VIE” din Vulcana Pandele, a fost evenimentul „FERESTRE ÎN TIMP” ediţia a V-a, ce s-a desfăşurat în holul Primăriei Vulcana Pandele. În cadrul acestui eveniment s-a vernisat expoziţia foto-documentară „Educaţia în prima jumătate a secolului XX la Vulcana Pandele”.
„Evenimentul încearcă o reconstituire a memoriei comunei Vulcana Pandele de odinioară, să readucă în atenţia privitorului imagini deosebite cu şi despre şcoli, învăţători, profesori, meşteri şi profesii, documente referitoare la desfăşurarea activităţilor şcolare în prima jumătate a secolului XX la Vulcana Pandele. Această expoziţie este doar o sugestie, o fereastră deschisă spre un orizont, iar comuna Vulcana Pandele merită a fi ţinta unui asemenea demers, de identificare a caracteristicilor esenţiale şi o confirmare a valorii ei”, a declarat Marilena Iordache, purtător de cuvânt la CNM. Al doilea eveniment a fost găzduit de Căminul Cultural Tătărani -Căprioru Dâmboviţa şi a fost proiectul educaţional intitulat „Zâmbeşte, nu lovi!”. Evenimentul a fost organizat de Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte în parteneriat cu Institutul de Relaţii Umane Bucureşti, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Dâmboviţa, Inspectoraul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Tătărani Dâmboviţa. Pe lângă participarea reprezentanţilor de la instituţiile partenere, în calitate de invitat special a fost dr. psiholog Cristian Andrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cum să te pregătești pentru venirea pe lume a primului copil

Venirea pe lume a primului copil este un moment...

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...