LIGA A 3-A: SERIA A 6-A CRONICA ETAPEI A 9-A

Date:

SPORTMai este o singură etapă şi gata, se termină actualul campionat, cu bune şi cu rele, cu reuşite, dar şi cu eşecuri.
Runda s-a încheiat cu rezultate previzibile, aşteptate. în play-off, oaspeţii au câştigat, în deplasare, iar în play-out gazdele s-au impus. Pentru promovare au rămas în cursă doar două echipe: „FORTUNA” şi „CHINDIA”, iar în play-out se ştie cu o etapă înainte cine va ocupa locul 10, AVÂNTUL REGHIN, care a încheiat campionatul, cu 21 puncte.
Teoretic, promovarea se joacă, practic, s-a încheiat de mult. Cine crede că FORTUNA POIANA CÂMPINA va pierde, sau egal, meciul de pe teren propriu, de vineri, cu ATLETIC BRADU, este un naiv, un neavenit în fotbal. Pe asemenea „minune” se bazează şansele „CHINDIEI” la promovare.
Dar, iată cele patru meciuri care s-au disputat în etapa a 9-a.
ATLETIC BRADU – CHINDIA TÂRGOVIŞTE 1-2.
Dacă luăm în calcul când a marcat oaspeţii golul victoriei, ai crede că ATLETIC este un „arbitru” redutabil, respectabil, valoros, care nu ţine cont de adeversar şi joacă şansele până la final. în minutele de prelungire, CHINDIA înscrie golul victoriei şi de „doi bani, speranţă”…
De ce n-ar proceda tot aşa
ATLETIC BRDAU şi vineri, la POIANA
CÂMPINA?! Dar, oare vreun interes, vreo obligaţie, vreo datorie sau aşa, pur şi simplu că vrea să joace în spiritul fair-play-ului, chiar în ultima etapă. „Gura târgului” spune că cei din BRADU se vor prezenta la „banchetul” de promovare. Foarte bine, este problema lor, de ce trebuie să stăm mereu la mâna altora?! De ce nu ne-am făcut noi singuri „viaţa uşoară”, să fi avut puncte în avans că, slavă Domnului, bani au avut cu carul, altceva însă nu au avut…
Şi F.C.M. TÂRGOVIŞTE şi-a propus obiectiv când a ajuns în play-out, adică locul întâi. Cu un lot redus numeric, cu jucători localnici, cu juniori, F.C.M. şi-a atins obiectivul, terminând campionatul pe locul întâi, respectiv 7 final, ceea ce spune multe despre profesionalismul de la F.C.M. TÂRGOVIŞTE.
Oricine poate face un calcul simplu: CHINDIA şi F.C.M. au evoluat în aceeaşi categorie valorică, cu aceleaşi echipe, aceleaşi deplasări şi număr de jocuri, câţi bani s-au cheltuit de către cele două echipe pentru ca, în final, să ocupe locul doi, respectiv şapte, unii cu bani publici (foarte mulţi) alţii cu bani provaţi (foarte puţini), atât cât era nevoie, necesar. Dar, despre acestea şi multe altele vom reveni în pauza competiţională.
ARGEŞUL PITEŞTI – FORTUNA
POIANA CÂMPINA 0-5.
Până nici mărimea scorului nu ne surprinde deoarece oaspeţii au un obiectiv clar, bine conturat. E adevărat, nu are importanţă mărimea scorului, ci doar victorie, fie ea şi la un punct diferenţă. „ARGEŞUL” şi-a încheiat competiţia chiar dacă mai are o deplasare de făcut, la ZAGON, locul trei nu-l mai poate pierde indiferent de rezultat. După meciul cu „FORTUNA” pot efectua şi ei o „excursie” la COVASNA… La 0-5 or fi fost gazdele aşa de slabe sau oaspeţii excelenţi?! Adevărul este undeva la mijloc.
F.C. ZAGON şi-a luat „porţia” de trei puncte de la C.S.M. CÂMPINA.
F.C. PĂPĂUŢI – CONPET PLOIEŞTI 1-0.
Meci dârz, disputat pe un teren cu gazon de judeţ, cu apă multă. Oaspeţii ar fi putut scoate un rezultat de egalitate sau chiar victoria dacă ţinem cont că echipa gazdă a evoluat 80 de minute cu un jucător mai puţin (eliminat).
Dar, cei din ZAGON şi-au dorti mai mult victoria pe care au şi realizat-o.
în acest context, F.C.M. TÂRGOVIŞTE
trebuie să-şi menţină locul întâi şi cu un rezultat de egalitate sau o victorie în ultimul meci, de acasă, de vineri, cu F.C. PĂPĂUŢI. O mână de ajutor ne poate da şi URBAN TITU, dacă nu pierde la CON-PET PLOIEŞTI. Dar, noi nu bazăm pe alţii, aşa că vom lua partida în serios şi, cu POPA şi CERNEA în formaţie, vom câştiga fără probleme ultimul joc din acest campionat.
AVÂNTUL REGHIN – F.C.M. TÂRGOVIŞTE 5-1.
După 4 „calde” a venit şi una „rece”, care însă nu poate decât să mobilizeze echipa pentru ultimul joc. S-a dovedit că, fără căpitanul DRAGOŞ
CERNEA şi golgeterul DANI POPA,
echipa nu se descurcă. în mod cert cu cei doi în teren, altul era rezultatul final. Dar, am avut „noroc” de aceeaşi brigadă care, în urmă cu 3 ani, la GAZ METAN 2 MEDIAŞ, ne-a făcut „franjuri”, printre altele acordându-ne 10 cartonaşe galbene pentru a ne „linişti”, în teren, gazdele câştigând cu 2-1.
Cu „plăcere” ne aducem aminte
de ADRIAN ŞUŢĂ şi NICOLAE LUCACI
din BAIA MARE, ajutaţi şi atunci ca şi acum, de observatorul DAN JIGA (BISTRIŢA). Atunci, ca şi acum, cei doi băimăreni ne-au făcut „zdrenţe”, au arbitrat de aşa manieră că toate drumurile duceau spre poarta nefericitului BICA.
Ne-a potolit elanul ofensiv cu 4 cartonaşe galbene, iar gazdele aproape
unul (?!). Tuşierul LUCACI a „uitat” să
rideice steagul la cel puţin două goluri marcate din ofsaiduri văzute din BAIA
MARE… E păcat să faci o deplasare atât de lungă şi costisitoare, ca apoi un „CFR-ist” să-şi bată joc de efortul făcut. Pentru că nu este pentru prima dată când aceşti „fluieraşi” ne fac „varză”, cred că a sosit momentul să informăm CCA-ul pentru a nu ne mai arbitra niciodată.
Una peste alta, nici echipa noastră nu a prins o zi prea fericită, am ratat mult, iar ei au avut trei ocazii şi au marcat 5 goluri, un paradox.
Acum este istorie, ne pregătim de meciul de final, de banchet, de vacanţă, de…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...