„Aţi mutat munţii din loc în baschetul românesc”

Date:

csmImportante personalităţi din lumea baschetului local şi naţional au oferit răspunsuri la două întrebări legate de calificarea echipei de baschet feminin, CS Municipal Târgovişte, în optimile de finală ale Euroligii.
7 dintre cei intervievaţi au răspuns la următoarele întrebări, în vreme ce alţi 4 s-au limitat să facă doar declaraţii referitoare la performanţa în sine.
lată întrebările:
1. Ce înseamnă, pentru baschetul românesc, calificarea Municipalului în optimile Euroligii?
2. Poate fi pusă la îndoială victoria CSM-ului cu Good Angels Kosice?
lată şi răspunsurile: Carmen Tocală, secretar de stat ANS:
1. „Ceea ce a reuşit Municipal Târgovişte în acest sezon de Euroligă ne-a confirmat ceva ce ştiam deja. Singura echipă din ţară capabilă de asemenea rezultate este a dumneavoastră. Pentru noi toţi este o mare mândrie şi vă mărturisesc că inclusiv eu am primit mesaje de felicitare de peste hotare. Felicitări tuturor pentru acest rezultat uriaş”.
2. Regret două lucruri. Primul este că nu am fost prezentă la meciul cu Kosice, dar am absentat din motive obiective, pentru că am fost reţinută cu probleme importante în organizarea FOTE, la Braşov. Al doilea lucru pe care-l regret este că există persoane care cred că într-o competiţie cum este Euroligă se întâmplă lucruri necurate. E dezamăgitor!”
Marius Marinescu, comisar internaţional:
1. „Municipal Târgovişte a realizat ceva absolut deosebit. Poate mulţi dintre oamenii care iubesc sportul nu realizează ce înseamnă această calificare. Vă spun că la Târgovişte s-a făcut un lucru deosebit şi toate eforturile au fost extraordinare!”
2. „Fetele au luptat admirabil şi trebuie să fiţi mândri de ele. Eu am văzut, la viaţa mea, multe meciuri de Euroligă şi vă pot garanta că la acest nivel nu se petrec lucruri necurate. Cine spune că echipa slovacă nu şi-a apărat corect şansele habar nu are de baschet şi l-aş sfătui să se ocupe de scenarii”.
Valerian loan, comisar FRB, fost selecţioner România:
1. „Aşa cum am declarat şi înaintea partidei, calificarea este uriaşă. Felicitări în primul rând domnului primar Gabriel Boriga, care a făcut ca aceste performanţe să fie posibile. În mod cert este un rezultat foarte important pentru baschetul românesc în general şi pentru sportul dâmboviţean în special”. 2. „Am antrenat fete în cariera mea, am antrenat echipe de fete şi vă pot spune că momentul este cel mai important. Dacă o echipă nu este în cea mai bună zi se alege praful de tot. Fetele noastre au ştiut să gestioneze momentele critice şi cel mai important a fost că Târgoviştei i-a intrat totul în meciul de miercuri”.
Alina Moanţă, comisar FRB, antrenor federal:
1. „Este cea mai mare performanţă a baschetului românesc la nivel de club. Târgoviştea devine astfel o deschizătoare de drum pentru celelalte echipe din ţară care visează la asemenea performanţe. Mai mult, cred că acest rezultat este de bun augur în perspectiva meciurilor de calificare ale echipei naţionale de senioare la Campionatul European”.
2. „Este ridicol să vorbim despre blaturi la un asemenea nivel. Calificarea în optimile Euroligii nu trebuie ştirbită de nimeni şi nimic. Am văzut o echipă dâmboviţeană extrem de motivată, care a jucat aşa cum trebuie un asemnea meci decisiv”.
Romi Stănciulescu, comisar FIBA:
1. „Practic s-a deschis un nou drum pentru echipele româneşti, motiv pentru care acest rezultat intră în istoria baschetului românesc. Să te califici în faza a doua a Euroligii la prima participare, în condiţiile în care ai înfruntat şi ai câştigat în faţa unor echipe care joacă de ani buni la acest nivel, este ceva fantastic. Practic, meciurile cu Spartak Moscova vin ca un bonus la o performanţă de senzaţie. Prezenţa în grupele Euroligii reprezintă deja ceva uriaş pentru noi, românii”. 2. „Nu există aşa ceva. Cum să piardă voit echipa din Slovacia, când o victorie la Târgovişte le-ar fi asigurat un adversar mult mai facil în optimi. Erau foarte necăjiţi după înfrângerea de la Târgovişte”.
Cătălin Tănase, director CSŞ Târgovişte:
1. „Pentru baschetul românesc înseamnă cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani, cu menţiunea că nu cunosc foarte bine ce s-a întâmplat în trecut. Este o mare performanţă de care sperăm să ne bucurăm şi în continuare. Rezultatul este unul istoric şi acest lucru nu poate fi contestat”.
2. „Nu ştiu cine poate spune acest lucru. Rezultatul rămâne şi este cel mai important. Nimeni nu are cum să conteste victoria în meciul cu Good Angels Kosice. În baschetul feminin se pot întâmpla multe lucruri, dar de blaturi nu am auzit niciodată. Cum poate demonstra cineva că echipa slovacă nu a vrut să câştige? Eu spun că nu aveau niciun interes să piardă, chiar dacă aveau asigurată calificarea de mai multă vreme, dar dacă ar f câştigat, nimereau un adversar mai accesibil”.
Ştefan Lecca comentator Digi Sport:
1. „Să te califici în optimile de finală ale Euroligii este o performanţă la care oamenii din baschetul românesc nici măcar nu visau în urmă cu ceva timp Este uriaş ce s-a întâmplat în seara aceasta”.
2. „Să nu discutăm despre asemenea prostii. E inutil!”.
Marcel Urban, preşedinte ICIM Arad:
„Târgovişte a jucat cu determinare şi până la capă pentru o victorie importantă Merită felicitări, e o mândrie pentru România să fie reprezentată la cel mai înal nivel în baschetul feminin.”
Stelian Bănică, fosl arbitru internaţional, comisar
FRB:
„Aţi reuşit ceva unic pentru România, într-un joc în care nu mai credea nimeni Multe felicitări! Aţi mutat munţi din loc în baschetul românesc”.
Petru Eleş preşedinte CSU Alba Iulia:
„Bravo vouă! Suntem mândri de voi”.
Florin Mureşan preşedinte CSM Satu Mare:
„Felicitări pentru calificare. Baftă mai departe în Euroligă şi sper să ne vedem din nou în finala campionatului”.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...

Coliziune  pe DN 71, pe raza localității Bâldana

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că un...