REGULAMENT PRIVIND ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA JOCURILOR DE BARAJ PENTRU PROMOVAREA ÎN LIGA A 3-A, CAMPIONATUL EDIŢIEI 2014/2015

Date:

SPORT1. Conform Hotărârii Comitetului Executiv din 29 mai 2014, promovează din Liga a 4-a în Liga a 3-a, campionatul ediţiei 2014/2015, cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 campioane declarate de AJF/AMFB. Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenuri neutre, la data de 21 iunie 2014, cu începere de la ora 18:00.
2. Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică.
3. În situaţia în care, după 90 de minute de joc, rezultatul va fi egal, partida se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute, fără pauze între ele, dar cu o pauză de 5 minute acordată la terminarea celor 90 de minute de joc. În cazul în care egalitatea se va menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare de la punctul de pedeapsă, în conformitate cu Legile Jocului.
4. Sancţiunile care decurg din cumulul de cartonaşe galbene primite de jucători în campionatul Ligii a 4-a nu acţionează în meciurile de baraj, menţinându-se numai suspendările aplicate pentru alte abateri disciplinare.
5. Asociaţiile Judeţene de Fotbal, respectiv AMFB, sunt obligate să comunice FRF -Direcţia Competiţii, în scris, până la data de 09 iunie 2014, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj, precum şi copia Certificatului de Identitate Sportivă al clubului respectiv.
6. Cluburile ale căror echipe sau calificat la jocurile de baraj au obligaţia să depună la FRF, până la data de 18 iunie 2014, tabele nominale, cuprinzând maxim 18 jucători care vor participa la jocul de baraj, tabele care vor cuprinde următoarele date:
a) Numele şi prenumele jucătorilor, data şi locul naşterii;
b) Numărul carnetului de legitimare / licenţei;
c) Tabelul va fi semnat şi ştampilat de reprezentantul legal al clubului;
d) Confirmarea făcută de Asociaţia Judeţeană de Fotbal competentă, din care să rezulte că jucătorii din tabel au drept de joc pentru echipa respectivă, au viză anuală pe 2014 şi viză medicală valabilă (conform art. 9 din RSTJF – viză medicală aplicată la Cabinete de Medicină Sportivă).
În cazul în care, după transmiterea tabelului la FRF, vor apărea indisponibilitaţi, acestea şi înlocuirile necesare de jucători vor putea fi comunicate prin fax la FRF până la ora începerii jocului.
8. În jocurile de baraj sunt aplicate următoarele reguli:
a) pot fi efectuate maxim 4 înlocuiri de jucători;
b) nu este obligatorie folosirea jucătorilor juniori sau a jucătorilor sub 21 de ani;
c) identificarea jucătorilor (seniori/juniori) se face numai cu carnetul de legitimare sau cu licenţa;
d) ambele echipe sunt obligate să se prezinte la teren cu două seturi de echipament de culori diferite şi minim 3 mingi;
e) echipa organizatoare se va stabili prin tragere la sorţi efectuată la şedinţa tehnică.
8. FRF estimează cheltuielile necesare pentru organizarea fiecărui joc de baraj la suma de 7.000 lei, sumă ce va fi suportată în mod egal de cluburile participante, defalcată astfel:
a) Cheltuieli cu arbitrii şi observatorii (baremuri de arbitraj / observare, masă) în valoare de circa 4.000 lei; baremurile sunt corespunzătoare Ligii a 3-a;
b) Cheltuieli de organizare a jocului: chirie stadion asigurarea ordinei şi siguranţei, a asistenţei medicale, altele asemenea, în valoare de circa 3.000 lei.
9. Cluburile cu echipe participante la jocurile de baraj sunt obligate:
a) Să achite AJF organizatoare, până la data de 15 iunie 2014, suma de 3.500 lei, reprezentând contribuţia la plata cheltuielilor cu arbitrii, observatorii şi organizarea jocului. Nerespectarea acestei obligaţii conduce la neprogra-marea echipei clubului în cauză la jocul de baraj şi la pierderea jocului prin forfait;
b) Să suporte cheltuielile de transport, cazare şi masă pentru propria echipă.
10. Asociaţiile judeţene de fotbal desemnate să organizeze jocurile de baraj sunt obligate:
a) Să asigure toate condiţiile prevăzute de ROAF pentru organizarea unui joc oficial;
b) Să comunice FRF -Direcţia Competiţii, până la data de 06 iunie 2014, localitatea şi stadionul pe care se va desfăşura jocul de baraj;
c) Stadionul pe care se va desfăura jocul de baraj trebuie să fie omologat cel puţin pentru nivelul Ligii a 3-a.
d) Să se încadreze în mod necondiţionat în suma de 7.000 lei, achitată de cele două cluburi;
e) În termen de 15 zile de la data organizării jocului, să întocmească decontul final al acţiunii, să-l transmită fiecărui club participant şi, după caz, să vireze în contul fiecărui club cota parte de 50% din beneficiul net rezultat din vânzarea de bilete şi/sau din eventualele economii rezultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...