FINAL DE AN ŞCOLAR LA SEMINARUL TEOLOGIC SF. IOAN GURĂ DE AUR DIN TÂRGOVIŞTE

Date:

seminarJoi, 19 iunie 2014, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON , a avut loc serbarea de sfârşit de an şcolar a Seminarului Teologic „Sfântul loan Gură de Aur” din Târgovişte, în prezenţa reprezentantului Centrului Eparhial, a profesorilor, a seminariştilor şi a unor părinţi ai elevilor. După săvârşirea slujbei Te Deum-ului, a avut loc, într-un cadru solemn, în Sala de festivităţi, un frumos program artistic, deschis de cuvântul de bun venit al directorului şcolii.
În mesajul trimis cu această ocazia, Înaltpreasfinţia Sa a reiterat importanţa învăţământului teologic seminarial pentru misiunea educaţională a Bisericii noastre, evidenţiind responsabilitatea deosebită, atât a profesorilor, cât şi a elevilor în slujirea Bisericii noastre strămoşeşti, în aprofundarea şi propovăduirea mesajului nemuritor al Evangheliei Mântuitorului Hristos în lumea contemporană.
Amintim faptul că Seminarul Teologic „Sfântul loan Gură de Aur” din Târgovişte a fost înfiinţat în anul 1992, ca şcoală teologică ce are în vedere susţinerea activităţii pastoral-misionare şi educaţionale a Arhiepiscopiei Târgoviştei, numeroşi elevi seminarişti obţinând, de-a lungul timpului, premii la Olimpiade şi Concursuri şcolare naţionale, precum, anul acesta: locul lll la Olimpiada Naţională de Religie şi două premii speciale, Premiul ll la Olimpiada Judeţeană de lnformatică şi la cele de lstorie şi Filosofie. Şcoala are în prezent 353 de elevi, inclusiv profilul de filologie, anul acesta absolvind 56 de elevi, din clasele a Xll-a.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...