După cum ştim se intenţionează pe viitor transformarea terenului şi construcţiilor din fosta incintă a U.M. de la Gară, într-o zonă atractivă de locuinţe, promenadă şi agrement pentru târgovişteni, precum şi dotarea cu obiective de interes general, unităţi comerciale şi prestări servicii şi de sport. Iniţiativa îi aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, care susţine că municipiul are nevoie de un stadion nou, modern, care să nu fie poziţionat în zona centrală a Târgoviştei şi care să răspundă nevoilor sportive, şi nu numai, ale oraşului. Preşedintele Adrian Ţuţuianu ne informa cu câteva săptămâni în urmă că a depus deja o cerere de finanţare pentru stadion la Compania Naţională de Investiţii, cu toate documentele necesare. A primit şi răspuns că anul viitor vor fi alocaţi bani pentru acest proiect. Autorităţile trebuie să realizeze studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic care va stabili şi valoarea investiţiei: „Avem nevoie neapărat să construim un stadion nou. Aceasta este ideea mea, sper să o împărtăşească primarii care vor veni la Târgovişte. Dl Boriga a împărtăşit această idee de a construi un stadion nou în zona Unităţii Militare de la Gară. Am depus cererea de finanţare la Compania Naţională de Investiţii. Am, de asemenea, o discuţie pentru construirea unui mall tot în zona Unităţii Militare de la Gară. Deocamdată investitorul mai analizează. Am aprobat un PUZ, am depus cererea de finanţare la Compania Naţională de Investiţii şi am promisiunea că în 2015 vom primi prima finanţare. Am depus cererea cu documentele de proprietate pentru teren, cu tot ceea ce trebuie, nu am făcut un proiect, ci am dat să se facă studiul de fezabilitate şi apoi proiectul tehnic care ne va spune care este valoarea stadionului. Eu am spus ca stadionul să aibă undeva la 7.000 -10.000 de locuri, nu are rost să facem stadioane foarte mari, pentru că nu o să avem atât de multă adresabilitate”, a declarat preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu. Consilierii judeţeni de luni bune au aprobat în unanimitate „Planul urbanistic zonal pentru Schimbare destinaţie imobile şi realizarea de obiective publice administrative, sportive, de prestări servicii, alimentaţie publică şi comerţ”, la fosta UM Gară (Şcoala de Cavalerie). Suprafaţa de 26,5 ha a fost structurată în cinci mari zone: dotări sportive, zonă comercială şi de servicii, unităţi administrative ale CJ, sedii noi şi un parc public.
Târgoviştenii au nevoie şi de un mall
Preşedintele CJ Dâmboviţa a afirmat că este în discuţii cu un investitor care ar vrea să deschidă în zonă un supermarket însă coinsilierii judeţeni au venit cu o altă propunere, şi anume că târgoviştenii ar avea nevoie şi de un mall. Ideea a fost îmbrăţişată de preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu însă a spus că trebuie găsiţi investitori pentru acest segment de afacere.
Sediu nou pentru RAR Dâmboviţa
O suprafaţă de 10.000 mp, situată în municipiul Târgovişte, Bulevardul Carol I, nr.49, la Fosta Şcoală de Cavalerie, a fost concesionată de Registrul Auto Român Dâmboviţa pentru construirea unui nou sediu.
Iată ce va cuprinde, conform PUZ, fiecare zonă: Zona Dotărilor Sportive:
– un stadion pentru care există studiu de fezabilitate, pentru o capacitate de 10.000 de locuri, care ar putea fi adaptat pentru o capacitate de 16 – 17 000 de locuri.
– un teren de fotbal
– trei terenuri de minifotbal descoperite şi unul acoperit
– vestiare şi grupuri sanitare pentru dotările de antrenament
– 700 de locuri de parcare
– un teren de tenis pentru o capacitate de 1.200 – 1.500 de locuri
– 9 terenuri de tenis de antrenament, cu 150 de locuri de parcare
– un hotel de 200 de locuri cu toate facilităţile pentru cantonament
Zona Comercială şi de Servicii
– 2 unităţi de tip supermarket cu utilităţi şi 500 locuri de parcare
– Sediul RAR, cu două fluxuri de verificare şi testare
Zona de Unităţi Administrative ale CJD
– Muzeul Şcolii de Cavalerie, amenajat în clădirea fostei Şcoli de Cavalerie
– Sediu ISU, pentru care există proiect şi resurse financiare, amenajat în 3 clădiri existente
– Sediul Serviciului Public de Apă, într-o clădire existentă
– Sediul Serviciului pentru Evidenţa Informatizată a Persoanei şi Sediul Arhivei de Stare Civilă, în clădiri existente
– Sediul Arhivei CJD, în clădire existentă
– Sediul Arhivelor Statului, în clădire existentă
– Sediul Şcolii de Artă (dans), în clădire existentă
Zona de Sedii Noi
– Sediul unei unităţi administrative reprezentative a judeţului, ce se va fixa ulterior
– Sediul centrului de afaceri, proiect aflat în stadiu de SF
– 160 de locuri de parcare
Zona Parc Public
– 2,3 ha vor fi amenajate ca parc
Dezvoltarea zonei fostei Unităţi Militare de la Gară, o prioritate pentru CJ
Date: