FOTBAL JUDEŢEAN CEL MAI DISPUTAT CAMPIONAT DE FOTBAL LIGA A 5-A VEST

Date:

sportPROGRESUL MĂTĂSARU
După ani mulţi, „PROGRESUL” revine în Liga a 4-a datorită ambiţiilor unor jucători dornici să refacă, să readucă la PUROINICA fotbalul de altă dată,
aici unde regretatul NICOLAE DOBRIN a jucat într-o partidă oficială a „PROGRESULUI”. Pe atunci, GABI POPA era managerul echipei, unde totul mergea strună. Toţi arbitrii divizionari veneau (după jocurile din ţară) la MĂTĂSARU la protocol. Ce vremuri…
Evident, acum este altceva, dar mult mai greu, chiar dacă sunt mai mulţi în jurul echipei. Vor trebui refăcute cabinele de altă dată, băncile de rezervă, etc. Până pe 16 august, data primului meci, cei de la MĂTĂSARU vor trebui să muncească mult pentru a pune la punct baza sportivă de la PUROINICA. Pentru început, merită felicitări ENE MIHĂIŢĂ şi colaboratorii săi.
C.S. PETREŞTI
Dintotdeauna la PETREŞTI a fost o echipă valoroasă chiar dacă „centrul” este la CORBII MARI. Aici găsim profesorul IONEL DINU, un mare ambiţios, dornic să alcătuiască o echipă mare. Şi-a făcut personalitate juridică şi doreşte să evolueze în Liga a 4-a, dar nu se înţeleg
între ele (P.C.M. UNGURENI, C.S. PETREŞTI, A.S. CORBII MARI) şi atunci
când trei se ceartă, câştigă al patrulea. Cam aşa a fost anul acesta la CORBII MARI. Dacă nu s-ar fi contestat între ei, astăzi C.S. PETREŞTI avea şanse la primul loc. Problema acolo este în familia lor, nu a A.J.F.?!
VIITORUL ŞELARU
Echipă cu mari ambiţii sportive, cândva puse în practică, pe când evolua în Liga a 4-a. Dar din motive organizatorice a revenit în „ONOARE” unde, deocamdată, în acest campionat a reuşit să cucerească medaliile de bronz. A avut o evouţie constant bună, câştigând meci în deplasare, dar cedându-l, acasă, tocmai pe ultimul… Cu puţină atenţie, cu dorinţă, preşedintele MARIAN TOADER poate aduce „VIITORUL” în Liga a 4-a deoarece bază sportivă are pentru acest nivel.
P.C.M. UNGURENI
Este echipa capricioasă, neînţeleasă pe plan local. A avut acelaşi parcurs ca şi C.S. PETREŞTI, „fratele mai mare”, dar din aceleaşi motive a rămas pe locul patru deşi aspirase la promovare, mai ales că noua bază sportivă se află la UNGURENI. Acum au căpătat experienţă, probabil că se vor aşeza la „masa verde” toţi trei şi vor decide soarta fotbalului din CORBII MARI.
FLACĂRA ZĂVOIU
în acest campionat „FLACĂRA” a terminat în prima parte a campionatului, ceea ce o situează în echipele de top. Are şi ea dorinţe de Liga a 4-a, dar probabil nu le-a venit rândul. A avut o comportare mai mult decât bună şi merită respectul cuvenit. A fost şi rămâne un club serios pe care se poate conta.
A.S. CORBII MARI
Cei mai în vârstă, ca să nu zic „nostalgici”, îşi aduc aminte cu plăcere ce a însemnat în fotbalul judeţean echipa din CORBII MARI în perioada sa de glorie. Este rău că astăzi ne aducem aminte de ce a fost, nu şi de ce este acum la CORBII MARI, deoarece diferenţa este foarte mare în favoarea „trecutului”, ceea ce înseamnă că fotbalul la CORBII MARI nu are viitor.
în fiecare ediţie A.S. CORBII MARI s-a clasat în prima parte a calasa-mentului dar nu mai sus. Au declarat că vor în Liga a 4-a, dar nu au avut forţa necesară să ajungă acolo. Dacă îşi vor unii forţele, cei din CORBII MARI, să alcătuiască o echipă sau două din trei, să se ajute reciproc, aşa cum se practică şi în politică, cine este mai bine plasat, să fie ajutat să promoveze. Dar să lăsăm timpul să decidă. VOINŢA VIŞINA
încet, dar sigur, la VIŞINA fotbalul va rămâne al comunei şi nu al unor particulari. Nu cred că era nevoie de două echipe într-o localitate mică. Conducerea primăriei sprijină echipa proprie, fapt ce se vede în clasament, locul 6 spune suficient. A avut o comportare bună, lipsită de incidente.
SPICUL JUGURENI
Fosta divizionară D, „SPICUL” este în competiţie datorită „vicelui” IULICĂ STĂNICĂ, cel care asigură condiţiile de promovare. Echipa are experienţă, dar juniorii încearcă să le preia locul celor mai în vârstă. Probabil este timpul schimbului de generaţii şi la JUGURENI. Greşeala de la ultimul meci cu folosirea juniorului este omenească, dar nu regulamentară. Necunoaşterea regulametului nu te scuteşte de respectarea lui.
OLIMPIA PICIOR DE MUNTE
La posibilităţile lui VALERICĂ VOINESCU, echipa de fotbal „OLIMPIA”
a terminat competiţia la jumătatea clasamentului. Este un loc, după evoluţia echipei, deşi trebuia să mai aibă încă 3 puncte (cedate) şi ar fi urcat mai sus în clasament. Sunt zvonuri că mai există o altă grupare la PICIOR DE MUNTE, care îşi doreşte propria echipă. Noi îi aşteptăm.
OLIMPIA MORTENI
Cu câteva ediţii în urmă, „OLIMPIA” scăpa mereu de retrogradare prin renunţarea altora. Acum se pare că şi-a luat măsuri din timp. A făcut ce trebuie mai de mult, schimbul de generaţii, întinerirea echipei cu câţiva juniori. Acum s-a clasat pe locul 10 fără grijile de altă dată.
PETROLUL RĂSCĂIEŢI
De ani buni, echipa din RĂSCĂIEŢI există şi activează datorită primarului IULICĂ BUIBAR şi vicelui V. COMAN, doi foşti jucători, dar şi acum, câte odată, îşi mai pune ghetele în picioare jucând alături de mai tinerii lor
fotbalişti din RĂSCĂIEŢI.
în ciuda greutăţilor cu care natura i-a pedepsit, PETROLUL merge înainte. Obiectivul este rămânerea în categoria ONOARE, mai ales că dispune de o frumoasă bază sportivă.
SPORTUL MOGOŞANI
O altă echipă cu „vechime” în fotbalul judeţean, este şi „SPORTUL” din MOGOŞANI. Este adevărat că se mai joacă fotbal la MOGOŞANI datorită lui FANE AMUZESCU, fostul primar, care încă nu şi-a pus ghetele-n cui. Antrenorul-delegat vrea să schimbe „liniile” din mers, dar nu prea are soluţii, tinerii care mai sunt nu prea vin spre fotbal preferând internetul cu implicaţiile sale.
A fost departe de „nisipurile mişcătoare”, totdeauna clasându-se pe locuri „călduţe”.
VIITORUL BURDUCA
Sunt multe echipe din fotbalul judeţean care „respiră” prin unul sau doi împătimiţi ai sportului rege. Aşa se întâmplă şi la BURDUCA, unde prof. EMIL, singur, ţine echipa în „ONOARE”. Cu greutăţile inerente, antrenorul-jucător EMIL, a reuşit să salveze „corabia” de la naufragiat, menţinând-o tot în ONOARE.
VOINŢA IONEŞTI
De la un campionat la altul, la IONEŞTI problemele financiare cresc, iar
lui nea PETRICĂ ZĂRNESCU îi este tot
mai greu să menţină echipa în competiţie. Deocamdată meritul lui PETRICĂ
ZĂRNESCU este că echipa „VOINŢA”
evoluează în ONOARE, dar din vară nu se ştie…
ŞTIINŢA ODOBEŞTI
Fosta „lanternă roşie” până nu demult, „ŞTIINŢA” pornise tare în retur să evite retrogradarea. Dar, văzând că vecinii de la CROVU s-au retras, ştia că nu mai retrogradează nimeni şi atunci a lăsat-o „mai moale”, mulţumindu-se doar cu prezenţa la meciuri, nu i-a interesat rezultatul.
Să vedem cum va începe noul campionat dacă-l va începe şi, probabil, cu ceva pretenţii. De fapt, baza sportivă de la ODOBEŞTI obligă pentru a justifica investiţia cu activităţi specifice.
JUVENTUS CROVU
JUVENTUS CROVU a renunţat
la campionat tot din motive financiare. Şi când te gândeşti ce echipă, ce condiţii erau cândva la CROVU, pe ambele „regimuri”. Acum sunt doar amintiri, amintiri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...