REVANŞA LUATĂ CS Municipal Târgovişte – Univ. Goldiş ICIM Arad 72 – 61 (18-15, 11-19, 22-15, 21-12)

Date:

CSM-TargovisteIn urmă cu câteva luni nimeni nu-şi închipuia că Târgoviştea va emite vreo pretenţie în marele derby cu Arad. Motivele erau multiple. Jocul modest al campioanei, seria interminabilă de eşecuri din Euroligă, lipsa de coeziune din sânul lotului, erau argumente solide pentru un deznodământ deloc fericit pentru Municipal. Victoria de senzaţie obţinută la mijlocul săptămânii trecute în faţa campioanei Slovaciei a descătuşat trupa lui Florin Nini, iar soarele începuse să răsară şi pe strada dâmboviţencelor. Cu moralul sus de tot „portocala mecanică” a pregătit în detaliu marele meci al României, dar nu era suficient pentru a supune o echipă a Aradului aflată pe val. Ingredientul care lipsea era pasiunea şi sufletul pe care jucătoarele Municipalului trebuia să-l pună în slujba echipei. Şi ca prin minune cele 9 fete venite din diverse colţuri ale lumii la Târgovişte au arătat că pot pune totul la bătaie pentru a-şi atinge scopul. Ironizată deseori de oameni ştiutori de baschet, Matee Ajavon a fost, din nou, motorul. Fata născută la Monrovia acum 27 de ani a desluşit iţele apărării lui Dan Moraru şi a oferit o nouă reprezentaţie de măiestrie publicului din Polivalentă. Cele 7 pase decisive le-au hipnotizat pe arădence, iar cu cele 16 puncte adunate pe parcursul derby-ului a contribuit decisiv la una dintre cele mai frumoase victorii văzute în Sala Sporturilor în ultimii ani.
Ca şi în meciul tur, ICIM-ul a avut iniţiativa o bună bucată de vreme, iar la un moment dat diferenţa era atât de mare încât puţini au fost cei care mai sperau la revenirea binefăcătoare. Atunci a intervenit publicul, încă o dată admirabil, care a umplut sala, semn că lumea apreciază performanţele Târgoviştei în acest sport. Impinse de superba galerie de la tribuna a doua, Municipal a forţat asemenea unui atlet aflat la câţiva centimeri distanţă de finiş. Marea dezamăgire a primei jumătăţi de sezon, Ivanka Matic a arătat că nu a ajuns degeaba la cele mai bune echipe ale continentului în prolifica-i carieră. Sârboaica a arătat că spiritul e mai important decât vârsta şi chiar dacă fizicul nu mai e la fel de proaspăt precum al unei fete de 20 de ani, nimic nu te oate împiedica să-ţi faci meseria la cele mai înalte standarde.
In ultimul sfert campioana a trecut la cârma unui joc ce părea sortit eşecului. Celelalte două americance venite în iarnă în vechea cetate de scaun nu au uitat că unele dintre conaţionalele aflate la echipa adversă le-a transmis prin intermediari că le vor preda lecţii de baschet. Au ascultat mesajele, au strâns din dinţi şi au arătat de ce nu e bine să te consideri dinainte câştigător. Ashlee şi Jori au făcut cel mai bun joc de la venirea în România şi au pus umărul cu putere la obţinerea unei victorii superbe, obţinută într-o atmosferă de mare meci, aşa cum se întâmplă de fiecare dată la jocurile cu Arad. „Şefa” apărării, Jillian Robbins nu putea să lipsească din acest tablou de succes, deşi a acuzat mai multe probleme de sănătate înainte de startul jocului. Dar pentru că un luptător nu cedează niciodată, Jillian a intrat din primul minut şi în cele 22 petrecute pe teren a făcut o sumedenie de lucruri bune. A recuperat de 8 ori, a marcat 11 puncte şi a jucat, din nou, cu sufletul. Un suflet mare demn de o echipă campioană, care continuă să ne uimească! Remarcate:
Târgovişte – Ajavon 16 puncte, 7 pase decisive, Matic 13 puncte, 10 recuperări, Walker 13 puncte, 8 recuperări, Robbins 11 puncte, 8 recuperări. Antrenor: Florin NINI
Arad – Givens 21 puncte, 10 recuperări, Wirth 13 puncte, LaPlante 10 puncte, 5 recuperări, Brosovszky 5 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...

Coliziune  pe DN 71, pe raza localității Bâldana

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că un...