Salvamontiştii dâmboviţeni au acordat prim ajutor turiştilor şi ciobanilor aflaţi în dificultate în masivul dâmboviţean Bucegi

Date:

salvamontSalvamontiştii dâmboviţeni au fost solicitaţi în utimele zile săa intervină în sprijinul mai multor persoane. Cel mai probabil pe fondul unor conflicte trei ciobani au avut nevoie de prim ajutor. Trei salvatori montani au acordat primul ajutor unui cioban ce avea o hemoragie survenită în urma unui accident. Medicul echipei Salvamont Dâmboviţa a hotărât ca victima să fie transportată la Refugiul Salvamont Peştera unde hemoragia a fost oprită şi plaga a fost suturată. Poliţiştii din zona Padina – Peştera au venit la Refugiul Salvamont Peştera împreună cu alţi doi ciobani ce aveau mai multe traumatiste localizate la nivelul craniului, membrelor superioare şi membrelor inferioare, traumatisme survenite în urma unor altercaţii la stânele din zonă. în urma unui control amănunţit, unul dintre ciobani avea o hemoragie internă la una dintre urechi, multiple escoriaţii, iar celălalt suferea o fractură la nivelul antebraţului membrului superior stâng. Ulterior, s-a solicitat ambulanţe pentru transportarea victimelor la spital pentru a beneficia de un consult medical de specialitate.
Un octogenar a avut nevoie de sprijinul salvamontiştilor
O turistă a alertat echipa Salvamont Dâmboviţa de la Refugiul Salvamont Peştera solicitând intervenţia în cazul unui bărbat de 80 de ani ce se afla pe traseul Cabana Babele – Peştera ce nu se mai putea deplasa din cauza epuizării fizice. O echipă formată din doi salvatori montani s-a deplasat de urgenţă la faţa locului ajungând la turistul epuizat în aproximativ 13 minute.Turistul a fost imobilizat, transportat la Refugiul Salvamont Peştera şi predat echipajului de pe Ambulanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...