Regretul lui Tăriceanu

Date:

tariceanuRevizuirea Constituţiei are o miză politică importantă, vizând printre altele rolul pe care trebuie să-l aibă preşedintele statului în viaţa politică internă şi externă, inclusiv tipul de relaţie cu Parlamentul. Deocamdată, un aspect este definitiv stabilit: preşedintele comisiei pentru revizuirea Constituţiei este Crin Antonescu. De asemenea, PNL îi va avea ca membri ai comisiei pe senatorii Tudor Chiuariu şi Petre Roman, inclusiv pe deputaţii Dan Motreanu, George Scutaru şi Alina Gorghiu. În total, PNL are 6 din cei 23 de membri ai comisiei. în ceea ce priveşte comisia pentru legile electorale, formată din 15 membri, PNL are un vicepreşedinte, deputatul Mihai Voicu, iar ca membri simpli, pe senatorii Ioan Ghişe şi Puiu Haşotti.
în ceea ce-l priveşte pe Călin Popescu Tăriceanu, acesta regretă că nu a fost nominalizat de propriul partid pentru a face parte din comisia pentru revizuirea Constituţiei, considerând că experienţa sa ar fi fost extrem de utilă, afirmaţiei ce se bazează pe faptul că anterior a mai fost implicat în stabilirea textului Constituţiei. Reamintim că Tăriceanu a făcut parte din Adunarea Constituantă care a redactat prima Constituţie de după 1989, iar în 2011 a fost ales vicepreşedintele Comisiei de revizuire. Ocolirea sa de către propriul partid s-ar putea să fie şi urmarea faptului că îşi doreşte să mai fie din nou preşedintele PNL-ului, deşi unii liberali l-au suspectat că încearcă să facă jocurile preşedintelui Traian Băsescu de-a dezintegra USL-ul.
Oricum, zarurile au fost aruncate. Ieri, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, cu 439 de voturi „pentru” şi o abţinere, proiectul de hotărâre de constituire a Comisiei comune de elaborare a propunerii legislative de revizuire a Constituţiei. Componenta comisiei este următoarea: PSD: loan Chelaru (vicepreşedinte), Florin lordache (secretar), Ciprian Nica, Gheorghe Emacu, Daniel Florea, Gabriela Podaşcă, Toni Greblă, Ovidiu Dontu, Viorel Chiriac;
PNL: Crin Antonescu (preşedinte), Tudor Chiuariu, Petre Roman, Alina Gorghiu, George Scutaru, Dan Motreanu; PDL: Valeria Schelean (vicepreşedinte), Alin Tişe, Gabriel Andronache; PPDD: Daniel Fenechiu (vicepreşedinte), Vochiţoiu Haralambie; UDMR: Mate Andras Levente (vicepreşedinte); Minorităţi: Varujan Pambuccian (secretar); PC: Bogdan Ciuca (vicepreşedinte). în total, comisia este compusă din 23 de membri deputaţi şi senatori, având un birou format dintr-un preşedinte, cinci vicepreşedinti şi doi secretari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A fost panică mare la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște 

Pompierii au fost solicitați să intervină la Spitalul Județean...

Ard câmpurile în tot județul Dâmbovița 

Incendiu puternic de vegetație uscată în orașul Răcari, sat...

Accident rutier produs în localitatea Teiș

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...