Prin declaraţiile sale date după finala Turneului Campioanelor: Simona Halep, o doamnă a tenisului mondial

Date:

halepDupă consumarea ultimului act din Turneul Campioanelor, Simona Halep a declarat că nu regretă piererea ultimului meci, precizând că nu are chiar nici cea mai mică părere de rău că a fost învinsă în trei seturi de Ivanovici, rezultat care i-a dat Serenei Williams şansa de a spera nu doar că va fi finalistă, dar că va putea chiar să obţină titlul. în tonul bunului simţ şi al modului realist de a aborda orice competiţie, Simona Halep a declarat că doar şi-a făcut datoria de sportiv profesionist, în teren, încercând s-o învingă pe Ivanovici. De o sinceritate cuceritoare, Halep a mai spus că nu a intenţionat să cedeze cu uşurinţă, rezistând cât de mult sa putut la presiunea fizică şi psihică imprimată de jocul cu Ivanovici. Desigur, în limitele caracteristice desemnării româneşti, Simona Halep a tras clasica concluzie: aşa a fost să fie, Williams meritând titlul.
Deşi se bucură de statutul ca cea mai bună jucătoare de tenis mondială, în clipa de faţă, Serena Williams a dat dovadă de fair-play după meciul care a durat o oră şi 9 minute. Williams a felicita-o pe Simona Halep pentru evoluţia foarte bună, precizând că, dacă nu ar fi fost românca, este foarte posibil ca ea să nu fi putut ajunge în finala Turneului. Adevărul este că, învingând-o în trei seturi pe Ivanovici, Halep a facilitat ascensiunea lui Williams către câştigarea titlului. Williams a recunoscut că începutul meciului de finală cu Halep a avut practic aceiaşi desfăşurare ca primul în care cele două jucătoare s-au confruntat. Williams a declarat că a reuşiti să-şi revinâ destrul de repede să se relaxeze, ceea ce a ajutat-o să câştige. De sigur, nu vom face analiza meciului, din punct de vedere tehnic, dar radiografiind cele două declaraţii, nu ne putem împiedica să nu constatăm marea diferenţă de mentalitate dintre cele două jucătoare. De fapt, ele au fost exponentele a ceea ce am putea numi esenţa şi, totodată, diferenţa fundamentală dintre două tipuri de mentalitate, aspect fundamental ce deterimă până la urmă ritmul ascendent al existenţei individului. Williams, deşi înfrântă în prima întâlnire cu Halep, nu a cedat. Având structura mentală şi psihică structurată pe şablonul mentalităţii nord americane, caracterizată prin dorinţa de a reuşi, de a învinge, Williams a terminat triumfătoare Turneul. în ceea ce o priveşte pe Simona Halep, declaraţia de după meci scoate în evidenţă elementele de bază ale mentalităţii românului care, de multe ori împotriva voinţei noastre, ne determină atitudinile în momente cruciale ale existenţei. Simona Halep a spus la un moment dat, „Aşa a fost să fie”, ceea ce, aşa cum am mai remarcat scoate în evidenţă dimensiunea de resemnare permanentă care a transformat pe români în supravieţuitori, în indivizi paşnici şi foarte ascultători, care au făcut din supunere o metodă destul de eficientă pentru a putea contracara, când este cazul, orice obstacol neprevăzut care se iveşte. Din păcate, generaţii întregi de români au fost neoficial educaţi în spiritul admiraţiei necondiţionate faţă de Occident şi nord americani, ceea ce creează din start un sentiment nejustificat de inferioritate, lucru care de cele mai multe ori se finalizează cu clasarea, în cel mai fericit caz, pe locul doi. Din alt punct de vedere, această supunere moştenită prin educaţie i-a transformat pe români într-un popor pe care occidentalii îl privesc cu o oarecare nuanţă de milă amestecată cu dispreţ nemărturisit nici public, nici oficial.
în ceea ce priveşte celebrul post american CNN, după ce victoria Simonei Halep în faţa lui Williams i-a luat piuitul, urmând un moment de pauză vocală, imediat după ce roata s-a întors americanii au început să vorbească despre victorie zdro-b i t o a r e , apreciere exagerată, dacă ne gândim că şi Halep a reputat o victorie zdrobitoare în faţa lui Williams, în faza grupelor Turneului. Din nou americanii îşi permit să fie ironici deşi nu ar strica ca odată şi odată cineva să le închidă definitiv gura, deoarece performanţa Simonei Halep, accederea la Turneul Campioanelor, este mai mult decât extraordinară, ţinând cont de faptul că nu există condiţii optime de pregătire, iar guvernul de la Bucureşti tratează, în general, sportul cu spatele, chiar şi fotbalul, cea mai mare sursă de venituri pentru… oamenii de aşa zis bine. Pe un ton infatuat CNN-ul a vorbit despre o dulce răzbunare a lui Williams împotriva lui Halep, uitând că Simona Halep, în primul meci, pur şi simplu a spulberat-o pe Williams. Din păcate cam aşa stă treaba cu cei ce aparţin unor naţiuni care deocamdată dau tonul muzicii la nivel mondial. Din păcate, reacţia CNN-ului este rezultatul unor multe decenii, când americanii primeau cu tona de emigranţi. Atâta vreme cât aparţii unui popor care se gândeşte să emigreze în Statele Unite, şi nu numai acolo, este normal ca CNN-ul să aibă o explozie de bucurie în care există o are doză de răutate nejustificată, folosind un cuvânt care nu-şi avea rostul, „răzbunare”, uitând că cei mai mari duşmani ai americanilor, la ora actuală, arabii, se gândesc zi şi noapte tot la… răzbunare, dar din alt punct de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A fost panică mare la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște 

Pompierii au fost solicitați să intervină la Spitalul Județean...

Ard câmpurile în tot județul Dâmbovița 

Incendiu puternic de vegetație uscată în orașul Răcari, sat...

Accident rutier produs în localitatea Teiș

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...