O fată în valoare de peste 6 milioane de dolari

Date:

halepDupă cum se ştie, în urma Turneului Campioanelor, Simona Halep a revenit pe locul 3 în elita tenisului feminin mondial, acumulând 6.292 de puncte, în clasamentul WTA.
Ziariştii, după cum le este felul, speculează orice moment de sinceritate al unei vedete. Din momentul în care Simona Halep a spus cu sinceritate că Serena Williams a vrut să facă o poză numai cu ea, spunându-i că îi doreşte ca la anul să aibă nororcul să fie numărul unu în ierarhia mondială, imediat ziariştii în pană de idei, ahtiaţi după can-can-uri au trântit ştirea că Serena Williams a vrut să facă o poză cu Halep de parcă ar fi fost cel mai important eveniment al anului în lumea tenisului feminin. Întrebată dacă va mai continua colaborarea cu antrenorul Wim Fissette, Simona Halep a răspuns că deocamdată îşi va lua o vacanţă şi abia după consumarea acesteia va lua o decizie în ceea ce priveşte viitorul colaborării sale cu actualul ei antrenor.
Când eşti celebru ajungi să ai parte de tot felul de surprize mai mult sau mai puţin plăcute, dar şi de cometarii care, în ultima instanţă, se dovedesc nişte fâsuri. În fine, a fost cum ne cum contactat şi Mats Wilander, deţinătorul a 7 titluri de Grand Slam, apreciat, în prezent, ca unul dintre cei mai mari comentatori de tenis de câmp. Întrebat ce părere are despre Simona Halep, Wilander a spus că sportiva româncă, prin modul cum a susţinut toate meciurile din Turneu, mai ales la capitolul stil, poate fi considerată un fel de replică feminină a tenismenului sârb Novac Djokovici. Wilander consideră că Simona Halep a avut un nivel superior tuturor adversarelor sale, chiar superior şi Serenei Williams. Din păcate, tehnica oricât de bine ar fi stăpânită nu contează 100% în câştigarea unui meci de tenis. În afară de tehnică, jucătorul trebuie să aibă şi o condiţie fizică optimă în clipa în care intră pe teren. Wilander a remarcat că penultimul meci a arătat o Simona Halep totuşi obosită fizic ceea ce a avut drept consecinţă incapacitatea sa de a face faţă Serenei Williams în jocul decisiv din finală. Dacă Simona Halep va fi capabilă să echilibreze perfecta stăpânire a tehnicii de joc cu obţinerea unei condiţii fizice suficientă pentru a câştiga o confruntare, atunci, a concluzionat Wilander, Simona Halep are toate şansele să ajungă pentru câţiva ani de zile nu doar cea mai bună jucătoare de tenis de câmp, la nivel mondial, dar pentru o perioadă de timp chiar să fie invincibilă.
Conform tradiţiei a fost contactat şi Wim Fissette care s-a limitat mai mult să facă o declaraţie ce a părut multor ziarişti, destul de stranie. Fissette a remarcat că Simona Halep a făcut greşeala tuturor jucătoarelor de tenis care se bucură de un anumit prestigiu internaţional. Mai precis, pentru a păstra neştirbită imaginea publică, Simona Halep a dorit să câştige toate meciurile. Din păcate aceasta a implicat un efort fizic foarte mare ceea ce a avut drept consecinţă pierderea meciului cu Ivanovici şi cel cu Williams. Fissette a spus că Simona nu a ştiut să-şi dozeze efortul fizic în raport cu valoarea adversarei, încheind cu exprimarea speranţei că data viitoare Simona Halep va fi, posibil, mai isteaţă. Deoarece Simona Halep chiar este singura jucătoare româncă de tenis feminin care a atins chiar culmile gloriei, finalistă la Turneul Campioanelor, a fost căutat şi scos din anonimat şi primul ei antrenor, Firicel Tomai. Desigur realizaţi că din clipa în care omul a fost scos de la naftalină, de către ziarişti, imediat i s-a umflat zona intelectuală a creierului şi a început să-şi pună în evidenţă calităţile sale de mare descoperitor de jucătoare la tenisului de câmp modial. Într-un dialog care semăna mai mult cu bârfa de cartier, Firicel, profitând de gloria Simonei, a făcut tot posibilul să se pună el într-o lumină super favorabilă. Astfel, a făcut reporterilor marea dezvăluire: Simona avea trei probleme când a fost descoperită de Firicel. Toate loviturile erau deficitare sub aspect tehnic. Firicel ne-a spus că Simona avea probleme şi cu bustul, care o împiedica să lovească eficient cu racheta. Dacă nu ar fi făcut operaţia de micşorare a bustului, spune confidenţial Firicel, Simona n-ar fi ajuns până în finala Turneului Campioanelor. Acum pentru a scoate în evidenţă marile sale claităţi intelectuale, pedagocice, tehnice, Firicel le-a făcut o confidenţă reporterilor: Simona era foarte introvertită, nu putea vorbi nici la telefon, exceptând familia. Firicel a încheiat spunând încă o dată că Simona avea un joc haotic, lovind tare toate mingiile. E adevărat că domnul Firicel are probabil meritul de a o fi descoperit pe Simona, dar din momentul în care nu şi-a selectat, hai să zicem, epocalele sale dezvăluiri, Firicel chiar a devenit un fir insignifiant în biografia Simonei Halep.
Totuşi, trebuie să recunoaştem că Firicel a avut aportul său în cariera Simonei Halep, deoarece conform clasamentului WTA în momentul despărţirii de primul ei antrenor, care a avut ghinionul să se îmbolnăvească, Simona era pe locul 38 în ierarhia mondială a tenisului feminin de câmp. Trebuie să recunoaştem că Firicel a avut şi el un rol important în prima perioadă a carierei sportive a Simonei Halep.
Persoana care a lăudat-o după terminarea Turneului Campioanelor este şi preşedinta WTA, Stacey Allaster care şi-a amintit un episod din cariera sportivă a Simonei Halep. Ceea ce a determinat-o pe Stacey Allaster chiar să devină aproapte prientena lui Halep, a fost chiar gestul acesteia, anul trecut, la Sofia, unde a urmărit cap coadă unul din meciurile sportivei românce. După terminarea meciului, când a ajuns la hotel, Stacey Allaster a primit un mesaj de la Simona Halep prin care îi mulţumea că a stat şi a urmărit-o pe tot parcursul meciului. Acest gest a impresionat-o foarte mult pe preşedinta WTA, încât din acel moment s-a ataşat sufleteşte foarte mult de Simona Halep.
Însă cel mai impresionant gest este tot cel făcut de Serena Williams care, chiar şi după terminarea Turneului Campioanelor, inclusiv a festivităţilor prilejuite de această competiţie, a continuat să-i mulţumească Simonei Halep că nu „a trântit” meciul cu Ivanovici. Williams a subliniat faptul că adevăratele jucătoare de tenis de câmp dau totul în timpul meciului şi nu încearcă niciodată să „trântească” meciul. Din acest punct de vedere Williams a spus că o apreciază foarte mult pe Simona Halep, considerând-o chiar o raritate în lumea sportului. În schimb, jurnalista franceză Carole Bouchard a publicaţiei „L’Equipe” a revenit cu un comentariu despre Halep, precizând că sportiva româncă a avut un sezon extraordinar, dar, pentru a trece de Williams îi mai trebuie încă foarte multă rezistenţă fizică şi psihică. Bouchard a dat de înţeles că Simona Halep chiar va putea să treacă de oricine, în orice meci, dacă nu va mai fi niciodată impresionată de palmaresul adversarelor sale.
Revenind la aspectele mai pământeşti dar mai necesare pentru asigurarea existenţei de zi cu zi trebuie să menţionăm că numai din sezonul com-petiţional care s-a încheiat cu Turneul Campioanelor, Simona Halep a ajuns la un câştig total numai din tenis de câmp de 6.596.408 dolari, fără a adăuga banii câştigaţi din diferite spoturi publicitare în care şi-a făcut apariţia. S-ar putea chiar şi în domeniul publicitar Simona Halep să aibă mari şanse deoarece, după cum au remarcat ziariştii englezi, halepmania a început să existe şi să se extindă la nivel internaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A fost panică mare la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște 

Pompierii au fost solicitați să intervină la Spitalul Județean...

Ard câmpurile în tot județul Dâmbovița 

Incendiu puternic de vegetație uscată în orașul Răcari, sat...

Accident rutier produs în localitatea Teiș

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...