S-a născut o stea a tenisului mondial

Date:

halepEcourile provocate de jocul excelent pe care l-a prestat Simona Halep la Turneul Campioanelor, chiar dacă nu a câştigat finala, se fac încă auzite. Personalităţi de prestigiu din lumea tenisului internaţional nu se mai opresc cu laudele la adresa sportivelor românce. Britanicul Nigel Sears continuă să o considere pe Simona Halep cea mai bună sportivă, apreciind meciul dintre ea şi Williams din grupe, cel mai frumos meci de tenis din toate timpurile. Desigur este o anumită doză de exagerare din partea britanicului deoarece este puţin probabil ca acesta să fi avut vreodată posibilitatea să vizioneze sub formă de înregistrare toate meciurile de tenis de câmp pentru a putea face o astfel de apreciere. Pentru britanic, Simona Halep este una dintre sportivele fabuloase, capabilă să susţină un ritm al meciului suficient de agresiv pentru a-l transforma într-un veritabil spectacol. Pentru britanic Halep este o sportivă completă deoarece este capabilă să controleze tensiunea nervoasă şi psihică pe care o poate provoca la un momnet dat confruntarea, astfel încât românca se dovedeşte aptă de a controla partida pe întreaga sa desfăşurare.
La finalul acestui an sportiv Simona Halep a primit una dintre cele mai bune veşti: în clasamentul final, sportiva româncă are 6.292 de puncte ceea ce înseamnă cea mai bună plasare pe care a obţinut-o până în prezent oricare practicant al acestui sport, din ţara noastră. Astfel, Halep ocupă locul 3 după Williams cu 8.485 de puncte şi Şarapova cu 7.050 de puncte. In ceea ce priveşte celelalte 5 reprezentante ale tenisului românesc, la nivel mondial, putem preciza că IrinaCamelia Begu ocupă locul 42 cu 1.201 puncte, Monica Niculesc, locul 47 cu 1.110 puncte, Sorana Cîrstea, locul 93 cu 606 puncte, Alexandra Dulgheru, locul 105 cu 542 de puncte, iar Andreea Mitu, locul 121 cu 478 de puncte. După cum se vede, de când se practică tenisul de câmp în România, Simona Halep este singura reprezentantă a acestui sport care a reuşit să ocupe cea mai înaltă poziţie, în clasamentul WTA. În ceea ce priveşte partea masculină, Victor Hănescu rămâne tenismenul român cel mai bine clasat în ierarhia ATP, aflându-se pe locul 127 cu 417 puncte. Deocamdată, comparând performanţele, constatăm că fetele sunt mai serioase prin modul de abordare a competiţiilor internaţionale, reuşind să ridice prestigiul ţării pe care o reprezintă la cote valorice destul de înalte. Revenind la Simona Halep, ieri o ştire considerată de senzaţie a făcut înconjurul lumii tenisului de câmp. Astfel, s-a aflat că celebrul Ion Ţiriac a fost managerul din umbră al Simonei Halep de foarte mult timp. Se pare că începutul colaborării mai strânse dintre cei doi datează de câteva luni de zile, mai precis din momentul în care Halep a semnat un contract de sponsorizare de 500 de euro cu firma Dedeman. Inainte de a semna acest contract, Simona Halep a fost consiliată de către oameni din anturajul lui Ion Ţiriac, după ce aceştia au primit acceptul verbal al foarte cunosctului tenismen român. După cum se vede, Ion Ţiriac îşi face simţită prezenţa chiar dacă de multe ori preferă să rămâne în umbră. Pe de altă parte, trebuie să îneţelegem că Simona Halep, prin rezultatele profesionale obţinute este mai mult decât o vedetă, ea devenind inevitabil şi o investiţie rentabilă pentru multe persoane implicate în culisele economice ale tenisului mondial de câmp.
In final, putem afirma că majoritatea experţilor în tenis de câmp au fost de acord că meciurile Simonei Halep sunt adevărate capodopere de stil şi de dozare a efortului fizic, de control al echilibrului psihic, ceea ce conferă o frumuseţe aparte tuturor meciurilor sportivei române, indiferent că acestea sunt victorii sau înfrângeri provizorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A fost panică mare la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște 

Pompierii au fost solicitați să intervină la Spitalul Județean...

Ard câmpurile în tot județul Dâmbovița 

Incendiu puternic de vegetație uscată în orașul Răcari, sat...

Accident rutier produs în localitatea Teiș

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...