Măria Bâtu, medic din Pucioasa, omagiat în Spania- la Castellón – de primăria localităţii

Date:

maria batuOamenii de calitate sunt greu de găsit şi atunci când îi vezi sunt greu de recunoscut, pentru că, de obicei, sunt înconjuraţi de o aură de modestie care nu lasă să transpară calităţile extraordinare moştenite. Este şi cazul doamnei dr. Maria Bâtu, un om deosebit, o femeie de excepţie, capabilă de sacrificiul de sine pentru binele semenilor.
„Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, primarul oraşului Castellon, dl. Juan Alfonso Bataller Vicent, în care locuiesc şi muncesc aproximativ 8.000 de dâmboviţeni, a ţinut să o felicite pe doctoriţa Maria Bâtu pentru întreaga sa activitate în sistemul sanitar din provincia spaniolă. Medicul Maria Bâtu, originar din Pucioasa, a ieşit la pensie anul acesta, după o carieră de peste 30 de ani desfăăurată în ţară şi în străinătate, ultimii 8 ani fiind medic generalist în Castellon, Spania. Iubită şi căutată de imigranţii din Castellon, doamna doctor încă dă consultaţii la dânsa ori gratuit. Convingerea sa e că: „Jurământul pe care l-am făcut cu mulţi ani în urmă e sfânt şi dacă pot să ajut o fac în virtutea acelui jurământ. De plătit, îmi plăteşte Dumnezeu. Medicina e un har divin!”. La cei 67 de ani ai săi, doctoriţa Bâtu urmează cursuri de perfecţionare în medicina alopată şi în medicina infantilă, spunând cu modestie că „trebuie să înveţi mereu, să rămâi în pas cu vremurile, cu ultimele descoperiri în domeniu, dar niciodată nu trebuie să te îndepartezi de natură şi de resursele ei curative”.
Ca un element inedit, merită menţionat că însuşi primarul Juan Alfonso Bataller Vicent este medic de profesie, având un respect deosebit pentru colegii săi, indiferent de naţionalitate”, a declarat Monica Manughevici, fosta noastră colegă de presă, stabilită la rândul ei în Castellon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...