BUCURAŢI-VĂ DE BASCHET! Sparta &K MR Vidnoje – CS Municipal Târgovişte. Astăzi, ora 16.00, Vidnoje Sports Centre

Date:

csmMunicipal Târgovişte trăieşte cel mai important moment al istoriei baschetului românesc de club. Calificarea în play-off-ul Euroligii feminine reprezintă o performanţă greu de egalat de vreo altă formaţie din Divizia A, iar duelul cu Spartak este bonusul pentru orice iubitor al sportului din ţara noastră.
Primul duel dintre cea mai galonată echipă la nivel de Euroligă şi o novice în această competiţie a stelelor se va juca azi în Vidnoje Sports Centre, casa rusoaicelor care au cucerit patru trofee. E de la sine înţeles că, în faţa celor de la Spartak, dâmboviţencele pornesc cu şansa a doua, însă simplul fapt că vor juca împotriva unei legende a baschetului european reprezintă o performanţă asemănătoare cu obţinerea marelui trofeu. Înaintea primului joc al actualului sezon de Euroligă nimeni nu ar fi mizat pe o calificare a Târgoviştei în faza a doua a întrecerii, însă campioana României a reuşit să producă o supriză uriaşă şi să se numere printre cele 14 formaţii care vor lupta pentru un loc în Final Eight, marele turneu la finele căruia vom afla câştigătoarea trofeului. Cu obiectivul deja depăşit, CS Municipal are un singur scop în meciurile cu echipa moscovită: să se ridice la nivelul competiţiei în care joacă şi să se ridice la nivelul rivalei.
Spartak nu mai domină întrecerile europene aşa cum o făcea în perioada 2006-2011, când a câştigat de patru ori Euroleague Women şi a jucat o finală a aceleiaşi competiţii, dar rămâne o formaţie de temut. În aceşti ani de tranziţie, conducerea super-cam-pioanei din Rusia încearcă să reconstruiască o echipă care să facă legea pe bătrânul continent. Rebekka Hammon, Candice Dupree sau Sonja Petrovic sunt jucătoarele ce formează noul nucleu al celor de la Spartak. În jurul lor se formează o echipă care, cu siguranţă, va avea un cuvânt de spus şi în actuala ediţie a Euroligii, dovadă rezultatele obţinute în grupe. În clasamentul general, rusoaicele au fost devansate doar de Ekaterinburg, echipă care s-a calificat direct în final-eight, în calitate de organizatoare a turneului final.
Adversara Municipalului este pregătită de ceva timp de un nume uriaş al baschetului feminin mondial. Americanca Pokey Chatman se ocupă de formaţia ex-sovietică încă din 2009, când era asistenta la fel de celebrei Natalia Hejkova. Cu cele două antrenoare la timonă, Spartak a făcut istorie în Europa, ceea ce transformă meciurile Târgoviştei într-o adevărată sărbătoare pentru iubitorii de baschet din România.
Echipa rusă va putea fi văzută pe viu de suporterii dâm-boviţeni vineri, 22 februarie, în Sala Polivalentă, când este programat al doilea duel din play-off-ul Euroligii. Până atunci, însă, elevele lui Florin Nini vor simţi pe propria lor piele forţa moscovită în meciul de marţi, de la ora 16.00, când singura lor misiune va fi să se bucure de moment, să se bucure de baschet.

Meciuri pentru playof

1. SPARTA&K MOSCOW REGION(2) – MUNICIPAL TÂRGOVIŞTE(15)

2. FENERBAHCE SPOR KULUbU(3) – HAT-AGRO UNI GYOR(14)

3. GALATASARAY(4) – ZVVZ USK PRAGUE(13)

4. GOOD ANGELS KOSICE(5) – PERFUMERIAS A. SALAMANCA(12)

5. BOURGES BASKET(6) – WISLA CAN-PACK KRAKOW(11)

6. NADEZDA ORENBURG(7) – CCC POLKOWICE(10)

7. FAMILA SCHIO(8) – RIVAS ECOPOLIS(9)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...

Coliziune  pe DN 71, pe raza localității Bâldana

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că un...