ROMÂNIA, CITEŞTE-MĂ!

Date:

Elev omorat Economic TagovisteFederaţia Editorilor şi Difuzorilor de Carte din România (FEDCR) organizează, pentru elevii claselor a IV-a, concursul „România, citeşte-mă!”.
Fiecare clasă îşi desemnează o echipă reprezentativă formată din 3/5 membri după ce elevii au parcurs bibliografia şi au răspuns la un set de 30 de întrebări grilă cu o singură variantă de răspuns corect (pus la dispoziţie de către organizatori).
Echipele câştigătoare din fiecare clasă vor participa la faza pe şcoală, care se va desfăşura într-o sală pusă la dispoziţie de către conducerea respectivei şcoli. Fiecare echipă va primi un set de 30 de întrebări grilă, cu o singură variantă de răspuns corect (pus la dispoziţie de către organizatori) la care va trebui să răspundă în 45 de minute. În timpul concursului membrii echipei se vor putea sfătui. Clasa caştigătoare la faza pe scoală se va desemna în urma punctajului obţinut (fiecare răspuns corect este notat cu 3 puncte, 10 puncte se acordă din oficiu). În cazul în care mai multe echipe sunt la egalitate, se va trece la întrebări grilă cu unul sau mai multe răspunsuri corecte pentru departajare. Fiecare echipă va avea la dispoziţie 2 minute pentru a răspunde la o întrebare de departajare.
Faza pe şcoală va fi jurizată de cadrele didactice desemnate de instituţia de învăţământ împreună cu un reprezentant FEDCR. Premiul pentru echipa câştigătoare constă într-un set de cărţi oferit de către FEDCR.
Bibliografia este: broşura „România, citeşte-mă!” (distribuită gratuit de către organizatori) şi Legendele Olimpului (Alexandru Mitru), Eroi, capitolul Heracles. Broşura va fi pusă la dispoziţia participanţilor de către reprezentanţii FEDCR, cu o săptămână înainte de concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...