Într-un raport al instituţiei, prezentat în conferinţă de presă, activitatea Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa s-a centrat în mod deosebit pe obiectivele specifice şi anume: creşterea şanselor de ocupare pe piaţa muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile cum sunt: tinerii, şomerii de lungă durată, persoanele de etnie roma, persoanele cu dizabilităţi, persoanele eliberate din detenţie, tinerii postinstituţional-izaţi; satisfacerea unui număr cât mai mare de oferte de locuri de muncă; implementarea măsurilor active şi preventive pentru şomeri; stimularea participării la formare profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă; sprijinirea angajatorilor pentru a încadra persoane din rândul şomerilor; asigurarea perfecţionării pregătirii profesionale a personalului propriu în scopul creşterii gradului de competenţă a angajaţilor; absorbţia fondurilor europene dedicate dezvoltării resurselor umane în vederea modernizării serviciului public de ocupare şi creşterii şanselor de ocupare ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.
Astfel, până la sfârşitul anului 2014, au fost asistate prin măsuri active de ocupare 27.654 de persoane.
Ca urmare a aplicării măsurilor active de ocupare, 7.564 de persoane sau încadrat în muncă în anul 2014. Dintre acestea, 6.148 s-au angajat prin servicii de medierea muncii, consiliere şi informare privind cariera, iar 1.416 prin alte măsuri active (stimularea mobilităţii muncii, acordarea de alocaţii, acordarea de prime, servicii de consultanţă).
De asemenea, obiectivele propuse în activitatea de formare profesională la începutul anului au fost atinse. În anul 2014 au fost finalizate 67 cursuri cu 991 de absolvenţi, dintre care 498 s-au încadrat în muncă.
Cele mai solicitate cursuri de formare în anul 2014 au fost : – coafor, manichiură – pedichiură, lucrător în comerţ, ospătar, bucătar, operator calculator, inspector resurse umane, confecţioner articole textile.
27.654 de persoane au fost asistate prin măsuri active de ocupare în 2014
Date: