DE LA EGAL LA EGAL CU O „MAŞINĂ DE BASCHET”

Date:

BschetCampioana României a făcut, la Moscova, unul dintre cele mai bune jocuri din actuala ediţie a Euroligii feminine de baschet. Fetele lui Florin Nini au izbutit să-şi depăşească postura de super-outsider şi să le facă zile grele vedetelor de la Sparta&K Moscova.
Pentru a putea realiza ceea ce s-a întâmplat marţi seara în capitala Rusiei, vă propunem câteva comparaţii între cele două formaţii.
BUGET
Sparta&K Moscova: Este una dintre cele mai bogate echipe ale Europei, dovadă fiind jucătoarele care evoluează pentru trupa americancei Pokey Chatman. Conform informaţiilor neoficiale, gruparea moscovită are un buget anual de 15 milioane de euro, jucătoarele sale beneficiind de condiţii greu de imaginat. Maşini personale cu şofer, apartamente de lux în zonele rezidenţiale ale capitalei Rusiei, salarii ce depăşesc 1 milion de euro anual.
CS Municipal Târgovişte: În ciuda tuturor informaţiilor obţinute pe „surse”, bugetul total al campioanei României nu se apropie de salariul anual al unei vedete de la Moscova. Jucătoarele Municipalului nu locuiesc în vreun penthouse şi nici nu au la scară limuzine de lux cu care să facă deplasarea la sală. Conform site-urilor de specialitate, CS Municipal Târgovişte a avut cel mai mic buget dintre toate cele 21 de echipe prezente la startul Euroligii.
LOT
Sparta&K Moscova: Candace Dupree, Rebekka Hammon, Seimone Augustus, Isabelle Yacoubou, Marina Kuzina, Evgeniia Belyakova sunt marile staruri ale moscovitelor. Cu un asemenea lot, Sparta&K Moscova este una dintre marile favorite la cucerirea trofeului Euroligii în acest sezon, chiar dacă, în ultimele două ediţii, rezultatele rusoaicelor nu au mai fost la fel de bune ca cele din perioada 2007 – 2010, când au câştigat de patru ori consecutiv marele trofeu.
CS Municipal Târgovişte: Cu excepţia Ivankăi Matic, Kseniiei Tikhonenko şi Majei Miljkovic, toate jucătoarele pe care Florin Nini le-a avut la dispoziţie în meciul de la Moscova au fost debutante în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din Europa.
MECI
Sparta&K Moscova: A marcat 91 de puncte. Rusoaicele au transformat 26 dintre cele 45 de aruncări de două puncte, ceea ce le-a adus un procentaj incredibil pentru o echipă de baschet feminin: 57,8%. La 3 puncte cifrele sunt la fel de impresionante: 12 aruncări transformate dintre cele 23 de încercări, procentaj 52, 2%. Sub cele două panouri, moscovitele au confiscat mingea de 35 de ori, iar oamenii americancei Pokey Chatman au reuşit 22 de pase decisive. Ca o concluzie, Sparta&K Moscova a câştigat două dintre cele 4 sferturi ale meciului cu Târgovişte, diferenţa fiind făcută în repriza a treia.
CS Municipal Târgovişte: A marcat 84 de puncte, singura formaţie care a reuşit să o depăşească la acest capitol în întreg sezonul fiind Nadezhda, care a marcat 87 de puncte moscovitelor. La două puncte, procentajul campioanei României a fost foarte bun: 28/56, ceea ce înseamnă fix 50%. La aruncările din afara semicercului, Târgoviştea a fost inferioară celor de la Sparta&K Moscova, elevele lui Florin Nini nimerind ţinta de 7 ori din 18 încercări. CS Municipal a câştigat bătălia recuperărilor, capitol la care se poate mândri cu 37 de reuşite, cu două mai multe decât ex-sovieticele. În plus, nu trebuie uitat că pivoţii Târgoviştei au fost Ivanka Matic, decana de vârstă a lotului, Kseniia Tikhonenko, jucătoare împrumutată de la Sparta&K Moscova (!!!) şi Andreea Huţanu, debutantă în Euroligă. La capitolul pase decisive, CS Municipal a reuşit să trimită mingea pentru o jucătoare aflată în poziţie de finalizare în 18 rânduri, lideră la acest capitol fiind Matee Ajavon, cu 4 assist-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...

Coliziune  pe DN 71, pe raza localității Bâldana

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că un...