LA UN PAS DE MINUNE Sparta&K MR Vidnoje – CS Municipal Târgovişte 91-84 (22-26, 24-20, 26-14, 19-24)

Date:

csmCampioana României a făcut un prim sfert de poveste, care va rămâne, la rându-i, în analele baschetului românesc, ca fiind singurul în care o echipă din prima divizie conduce super-starurile Moscovei. Fetele lui Florin Nini au jucat dezinhibate, au marcat la cele mai multe acţiuni ofensive şi s-au apărat onorabil, chiar dacă înfruntau una dintre marile favorite la cucerirea trofeului Euroligii. Ancuţa Stoenescu, Gabi Mărginean sau Maja Miljkovic au marcat din afara semicercului, iar la prima pauză fetele noastre aveau un avans de 4 puncte. Incredibil, dar adevărat, Târgoviştea era în faţa singurei formaţii a continentului care câştigase de patru ori marele trofeu. Mai mult, echilibrul s-a menţinut până la pauza mare, deşi majoritatea specialiştilor mizau pe o dominaţie totală a celor de la Sparta&K.
Târgoviştea a jucat foarte bine şi în sfertul al doilea. Gabi Mărginean a fost din nou motorul principal al campioanei României, acţiunile materializându-se mai mereu cu puncte importante pentru formaţia dâmboviţeană. Coşul de trei reuşit de Maja Miljkovic în ultimele momente ale sfertului al doilea a făcut ca rezultatul la pauza mare să fie egal, 46 – 46, spre surprinderea puţinilor spectatori veniţi să vadă o victorie la scor a propriilor favorite.
Pokey Chatman, antrenoarea formaţiei moscovite, şi-a muştruluit serios jucătoarele la cabine, iar în sfertul al treilea, Spartak a făcut legea. Rebekka Hammon şi Candace Dupree au fost ca nişte adevărate maşini de marcat puncte, exactitatea aruncărilor celor două americance exasperând banca tehnică a Târgoviştei. Rusoaicele au cedat iniţiativa abia spre finalul sfertului, când Tikhonenko sau Mărginean au redus din diferenţa de pe tabelă, păstrând speranţele în tabăra lui Florin Nini. Matee Ajavon şi-a făcut excelent treaba în atac şi a arătat că transferul său la Târgovişte a fost unul dintre cele mai reuşite din acest sezon. Punctele au început să se strângă din nou în dreptul Municipalului în ultimul mitan, însă misiunea campioanei României a devenit imposibilă după ce aceleaşi americance din tabăra rusă au mai marcat cu o siguranţă dezarmantă din poziţii imposibile.
Municipal a forţat pe finalul jocului din Vidnoje Arena, însă a fost prea târziu. Punctele Majei Miljkovic au fost insuficiente pentru a păstra suspansul până la final, Spartak câştigând la o diferenţă de 7 puncte un joc pe care „specialiştii” îl vedeau deja ca pe un adevărat”măcel”.
Înfrângere pentru Municipal, însă campioana României a făcut un nou meci de referinţă în Euroligă, închizându-le astfel gura celor care pălăvrăgeau vrute şi nevrute după victoria superbă din jocul cu Kosice.
Pentru fetele lui Florin Nini, experienţa europeană nu se opreşte aici, pentru că vineri, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Târgovişte, se va consuma al doilea episod al întâlnirii de poveste cu Sparta&K.
Becky Hammon a avut 23 puncte, 9 pase decisive, Candace Dupree a adăugat 20 puncte, 6 recuperări, Evgenia Beliakova a adăugat 17 puncte, 4 recuperări, iar Seimone Augustus a terminat cu 16 puncte, 6 recuperări şi 6 pase decisive pentru învingătoare. În replică, Matee Ajavon a avut 22 puncte, 4 pase decisive, Gabriela Mărginean a adăugat 19 puncte, iar Maja Miljkovic a terminat cu 16 puncte pentru Târgovişte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...

Coliziune  pe DN 71, pe raza localității Bâldana

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că un...