Studenţi targovişteni in finala competiţiei mondiale de microrobotică

Date:

studentiO echipă de tineri cercetători şi studenţi s-a calificat în finala prestigiosului concurs internaţional de microrobotică ICRA MMC care se va desfăşura în luna mai 2015 la Seattle. Competiţia este dedicată robotici de precizie la scară micro-metrică şi reuneşte universităţi şi centre de cercetare din întreaga lume.
O echipă de tineri din cadrul Universităţi din Târgovişte s-a calificat, în premieră pentru România, la concursul ICRA 2015 Mobile Microrobotics Challenge, alături de alte 8 universităţi de renume din: SUA, Canada, Elveţia, Franţa, Italia şi India.
Concursul are loc în perioada 2630 mai 2015, la Washington State Convention Center din Seattle, USA şi este organizat în cadrul celui mai important eveniment anual din domeniul robotici şi automatici: ICRA 2015 (International Conference Robotics and Automation). Manifestarea se desfăşoară sub egida institutului IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) şi a Societăţii de micro şi nanorobotică (RAS-MNRA).
Obiectivele acestui concurs de microrobotică constau în dezvoltarea de soluţii inovative la scara mică, dedicate viitoarelor aplicaţii biomedicale (manipulare şi sortare de celule, chirurgie minim invazivă) şi microtehnologiilor (asamblarea de structuri la scară nanometrică şi micrometrică).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...