Peste 70 de absenţi în primele zile de bacalaureat din acest an

Date:

bac-2013Prima sesiune a Bacalaureatului din acest an a debutat săptămâna aceasta cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) la care, în Dâmboviţa, au fost înscrişi 3676 candidaţi.
Potrivit informaţiilor oferite de inspectorul şcolar Mihaela Anton, în primele două zile ale acestor probe, au absentat 73 de candidaţi, iar un candidat de la Liceul Tehnologic Petrol Moreni a fost eliminat în prima zi, deoarece nu a respectat metodologia de concurs şi a intrat în sala de examen cu telefonul mobil.
În prima zi a probei (08.06.2015) 200 de candidaţi au obţinut calificativul de utilizator mediu, 500, utilizator avansat şi 1092, utilizator experimentat.
În a doua zi de examen (09.06.2015), 211 candida şi au obţinut calificativul de utilizator mediu, 355, utilizator avansat şi 934 utilizator experimentat.
Prima probă a continuat ieri, urmând ca în intervalul 10-12 iunie, să aibă loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în perioada 15-19 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale (proba D). Ciclul probelor orale se încheie cu evaluarea competentelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţionala (proba C), programată între 22 şi 26 iunie.
Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, încep luni, 29 iunie, cu testarea cunoşinţelor de limba şi literatura română (proba E)a). Proba la limba şi literatura maternă va fi susţinută în 30 iunie, proba obligatorie a profilului, pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului şi specializării în 3 iulie.
Rezultatele vor fi afişate pe 6 iulie până la ora 12,00 şi tot în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţiile, până la ora 16,00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 7 şi 9 iulie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 10 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...