Păstrarea tradiţiilor româneşti se învaţă de pe băncile şcolii

Date:

Latraditie Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa se organizează în fiecare an acţiuni prin care copiii sunt ivitaţi să pătrundă în tainele tradiţiilor populare, atât de frumoase, dar care, cu timpul, se pierd dacă tinerii nu le pătrund taina şi nu le perpetuează.
Elevii clasei a II-a de la şcoala Coresidin Târgovişte au fost foarte bucuroşi să afle legendele Dragobetelui şi Babei Dochia, mai ales că modul în care cercetătorul ştiinţific Adriana Cuciureanu a ales să le împărtăşească aceste legende a fost unul deosebit: pe acordurile muzicii orechestrei „Chindia”, condusă de dirijorul Ionuţ Dumitrescu.
„În cadrul proiectului educaţional, pe care Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa îl desfăşoară în anul şcolar 2012-2013, Satul dâmboviţean – obiceiuri şi tradiţii populare, avem bucuria să-i avem alături de noi pe elevii clasei a II-a de la şcoala Coresi Târgovişte, alături de doamna învăţătoare Adina Bacheş.
Nu sunt pentru prima dată la noi la centru şi, cu toate că sunt mici, sunt receptivi la tot ceea ce noi încercăm să le transmitem, valori ale culturii identitare, ale culturii noastre populare”, ne-a declarat Adriana Cuciureanu.
Cea mai mare bucurie a celor mici a fost când, la finalul întâlnirii, au învă\at să confecţioneze mărţişoare pe care le vor dărui mamelor lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...