Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a reunit în şedinţă ordinară. Au fost prezenţi 30 de consilieri judeţeni şi preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu. Ordinea de zi a fost una stufoasă cu proiecte de hotărâre dar şi informări. Din capul locului punctele 5 şi 6 de pe ordinea de zi au fost amânate şi se refereau la aprobarea Notei de Fundamentare în vederea achiziţionării a 10 locuinţe de serviciu în perioada iulie 2015 -aprilie 2017 şi la aprobarea „PROCEDURII” privind achiziţionarea a 10 locuinţe de serviciu în perioada iulie 2015 -aprilie 2017. La punctual 15 de pe ordinea de zi, consilierii judeţeni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr.198/24.06.2015 pentru aprobarea Notei de Fundamentare privind achiziţionarea de active fixe pentru obiectivul de investiţie „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii tehnice pentru creşterea potenţialului turistic al Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a reunit în şedinţă ordinară. Au fost prezenţi 30 de consilieri judeţeni şi preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu. Ordinea de zi a fost una stufoasă cu proiecte de hotărâre dar şi informări. Din capul locului punctele 5 şi 6 de pe ordinea de zi au fost amânate şi se refereau la aprobarea Notei de Fundamentare în vederea achiziţionării a 10 locuinţe de serviciu în perioada iulie 2015 -aprilie 2017 şi la aprobarea „PROCEDURII” privind achiziţionarea a 10 locuinţe de serviciu în perioada iulie 2015 -aprilie 2017. La punctual 15 de pe ordinea de zi, consilierii judeţeni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr.198/24.06.2015 pentru aprobarea Notei de Fundamentare privind achiziţionarea de active fixe pentru obiectivul de investiţie „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii tehnice pentru creşterea potenţialului turistic al poziţie a turiştilor a unei game largi de mijloace de informare şi pentru optimizarea funcţionalităţii se impune: sistemul de antiefracţie, sistemul de control acces în interiorul peşterii şi web-site-ul de prezentare a obiectivului: „Conform clauzelor contractului de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii tehnice pentru creşterea potenţialului turistic al Peşterii lalomiţei din masivul Bucegi, judeţul Dâmboviţa”, instituţia noastră are obligaţia menţinerii în circuitul turistic a obiectivului de investiţie. Pentru stimularea activităţii turistice a zonei, prin punerea la dispoziţia turiştilor a unei game largi de mijloace de informare şi pentru optimizarea funcţionalităţii, se impune:
– montarea unui sistem de antiefracţie în vederea securizării intrării în peşteră în afara programului de vizitare şi transmiterea la distanţă. Sistemul de antiefracţie va avertiza optic şi acustic tentativa de pătrundere în incinta acces în interiorul peşterii şi web-site-ul de prezentare a obiectivului: „Conform clauzelor contractului de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii tehnice pentru creşterea potenţialului turistic al Peşterii lalomiţei din masivul Bucegi, judeţul Dâmboviţa”, instituţia noastră are obligaţia menţinerii în circuitul turistic a obiectivului de investiţie. Pentru stimularea activităţii turistice a zonei, prin punerea la dispoziţia turiştilor a unei game largi de mijloace de informare şi pentru optimizarea funcţionalităţii, se impune:
– montarea unui sistem de antiefracţie în vederea securizării intrării în peşteră în afara programului de vizitare şi transmiterea la distanţă. Sistemul de antiefracţie va avertiza optic şi acustic tentativa de pătrundere în incinta monitorizare video pentru a vedea ce se întâmplă în zonă. lntegrarea acestor sisteme si transmiterea informaţiilor şi a imaginilor video la distanţă se va realiza prin reţeaua GSM. – montarea unui sistem de control acces (indicatorul principal pentru perioada de sustenabilitate a proiectului fiind numărul de turişti) pentru a realiza accesul controlat în interiorul peşterii. În acest sens este necesară montarea unui turnichet de acces, ce are rolul de a permite accesul persoanelor în mod individual în urma validării dreptului de acces, drept de acces ce se poate face prin introducerea unor jetoane eliberate odată cu biletul de acces, jetoane ce pot fi ulterior recuperate, şi refolosite pe termen nelimitat. Această soluţie va permite un control total al încasărilor şi al numărului de vizitatori contribuind la buna desfăşurare a activităţii de administrare evitând supra-aglomerarea şi dezordinea creată în momentele de supraîncărcare. – realizarea unui domeniu şi construcţie website de prezentare a obiectivului turistic Peştera lalomiţei din masivul Bucegi”, se arată în raportul CJ Dâmboviţa. Iată şi sumele necesare şi suportate de CJ Dâmboviţa pentru aceste investiţii menţionate mai sus: 12 mii lei pentru sistemul de antiefracţie, 69 mii lei pentru sistemul de acces şi 12 mii lei pentru website.
Peştera lalomiţei va fi dotată cu sistem de antiefracţie şi turnichet de control acces
Date: