Pompierii au avut în ultimele zile mai multe intervenţii pentru a stinge incendii de vegetaţiei uscată ce prezintă pericol de extindere spre gospodării, păduri ori să afecteze vizibilitatea pe unele artere rutiere. Pompierii dâmboviţeni spun că în perioadele cu temperaturi extrem de ridicate este interzisă incendierea miriştilor, dar interdicţia menţionată pare a fi ignorată în unele cazuri având în vedere că în ultima săptămână pompierii au fost solicitaţi zilnic să stingă astfel de incendii scăpate de sub control. În această perioadă, pompierii dâmboviţeni au intervenit la şase incendii de vegetaţie, în care au ars cca. 7 (şapte) hectare de vegetaţie uscată şi mirişte, astfel:
– Detaşamentul Târgovişte (com. Dragomireşti – 1,5 ha);
– Detaşamentul Moreni (com. I.L.Caragiale – 5000mp; com. Filipeştii de Pădure – 4 ha);
– Detaşamentul Găeşti (com. Petreşti/AI – km.67 – 6000mp);
– Garda Vişina (com.Vişina -1000mp);
– Garda Răcari (com.Conţeşti -3000mp);
ATENŢIE CETĂŢENI !
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa face apel către cetăţenii dâmboviţeni să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriştilor şi resturilor vegetale, mai ales că traversăm o perioadă caniculară şi secetoasă, iar legislaţia în vigoare stipulează foarte clar că: „În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”.
Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranţa cetăţenilor şi a gospodăriilor acestora, afectând de multe ori şi traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere, situaţii care pot genera adevărate tragedii.
Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate riscă a fi sancţionate contravenţional, conform legii în vigoare.
Numărul incendiilor de vegetaţie din Dâmboviţa este în creştere
Date: