în Dâmboviţa. 14 copii au fost preluaţi în regim de urgenţă şi 4 copii au fost părăsiţi în maternitate în mai puţin de două luni

Date:

cristiana bucurÎn perioada 01.01.2013 -14.02.2013, Centrul de Consiliere pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat -Telefonul copilului a efectuat un număr de 68 deplasări pe raza judeţului Dâmboviţa, ca urmare a sesizărilor scrise sau telefonice referitoare la situaţii de abuz, neglijare, exploatare a copiilor.
„În urma a 12 deplasări au fost preluaţi în regim de urgenţă un număr de 14 copii (7 băieţi şi 7 fete), care au fost plasaţi după cum urmează: 5 copii la asistenţi maternali profesionişti, 6 copii la Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat şi exploatat Târgovişte şi 3 copii la rude sau la alte familii”, ne-a declarat Cristiana Bucur, director Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa.
„În urma a două deplasări, s-a propus instanţei judecătoreşti emiterea unei ordonanţe preşedinţiale de preluare în regim de urgenţă a 8 copii.
În urma a 56 deplasări, nu a fost nevoie de stabilirea unei măsuri de protecţie specială pentru copii. Cazurile au fost remise pentru monitorizare Autorităţii Publice Locale de domiciliu, sau pentru consiliere Centrului de prevenire a abuzului, neglijării şi exploatării din cadrul D.G.A.S.P.C. Dâmboviţa.
De asemenea, tot în aceeaşi perioadă, ca urmare a sesizărilor scrise din partea Spitalelor Târgovişte şi Pucioasa, au fost preluaţi în regim de urgenţă 4 copii (3 băieţi şi o fată), părăsiţi în maternitate, pentru care s-a dispus plasamentul în regim de urgenţă la asistenţi maternali profesionişti.
De la începutul anului 2013 s-au întocmit adrese către Primăriile din judeţul Dâmboviţa, pentru 26 mame minore, în vederea monitorizării situaţiei cuplului mamă-copil”, a mai precizat Cristiana Bucur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...