Anul trecut. 18 copii părăsiţi în spitale au fost preluaţi în regim de urgenţă

Date:

dgaspcDirecţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa a acordat servicii specializate, venind în întâmpinarea nevoilor sociale, individuale, familiale sau de grup, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excliuziune socială. Serviciile sociale acordate au fost organizate în funcţie de specificul activităţilor derulate şi de nevoile particulare ale fiecărei categorii de beneficiari.
„În anul 2015 s-au oferit servicii specializate de tip familial sau rezidenţial, pentru copii cu măsură de protecţie specială şi s-a urmărit susţinerea familiei naturale sau extinse în vederea accesării serviciilor sociale de la nivel comunitar, creşterea numărului de reintegrări din sistemul de protecţie al copilului, precum şi încurajarea şi sprijinirea adopţiei.
Numărul copiilor cu măsură de protecţie specială de tip familial a crescut, ca urmare a solicitărilor/sesizărilor primite, în urma creşterii în anul 2015 a cuantumului alocaţiei de plasament la 600 lei.
Centrul de Consiliere pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat -Telefonul copilului a efectuat un total de 589 deplasări pe raza judeţului Dâmboviţa (faţă de 457 în 2014), ca urmare a sesizărilor scrise sau telefonice, precum şi la telefonul copilului 0245-983, referitoare la situaţii de abuz, neglijare, exploatare a copiilor.
In urma a 100 deplasări, au fost preluaţi în regim de urgenţă 178 copii (92 băieţi şi 86 fete), care au fost plasaţi după cum urmează: 66 copii la asistenţi maternali profesionişti, 40 copii la Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat şi exploatat Târgovişte, 2 copii la Asociaţia PROVITA 2003 Târgovişte, 68 copii la rude sau la alte familii şi 2 copii la Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul cu handicap sever Găeşti.
In urma a 489 deplasări nu a fost necesară stabilirea unei măsuri de protecţie specială, cazurile fiind remise pentru monitorizare Autorităţilor Publice Locale de domiciliu, sau pentru consiliere în cadrul centrului de specialitate din cadrul instituţiei noastre.
Ca urmare a sesizărilor scrise din partea spitalelor din judeţ, în aceeaşi perioadă au fost preluaţi în regim de urgenţă 18 copii părăsiţi în unităţile sanitare (12 fete şi 6 băieţi) pentru care s-a dispus plasamentul în regim de urgenţă.
Analizând cazurile de părăsire a copiilor în unităţile sanitare din judeţ în anul 2015, se constată că numărul acestora a scăzut faţă de anii anteriori.
Numărul copiilor preluaţi în regim de urgenţă a crescut faţă de anul 2014 şi datorită faptului că a crescut numărul sesizărilor scrise sau telefonice privind suspiciunea de abuz, neglijare, exploatare a copiilor.
În ceea ce priveşte mamele minore, numărul acestora a crescut de la 173 în anul 2014, la 189 cazuri în 2015. Pentru toate mamele minore s-a colaborat cu primăriile de domiciliu pentru monitorizarea situaţiei cuplurilor mamă-copil, în vederea prevenirii separării copiilor de familie”, a declarat ing. Cristiana Bucur, director DGASPC Dâmboviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...