Prognoza meteo până în luna aprilie

Date:

gheorghe dumitruIarna este în toi, dar ne gândim deja la primăvară. Meteorologii au emis prognoza pentru ultima lună de iarnă şi primele două luni de primăvară. În martie, ne-am putea confrunta cu inundaţii.
„Ultima parte a lunii ianuarie vine cu temperaturi scăzute, pentru că România se află, cel puţin pentru următoarele trei zile, sub influenţa unui aer polar. Vestea bună este că treptat el va fi înlocuit de un aer mai cald, de influenţă maritimă. Ninsorile vor reapărea duminică seara cel puţin în regiunile intracarpatice.
Ultima lună de iarnă, februarie, va aduce un regim termic apropiat de normal, dar local prin vest, sud şi est va fi mai cald decât în mod obişnuit, trebuie să ne aşteptăm, prin urmare, în aceste zone, şi la zile în care se vor depăşi maxime de 10 grade Celsius. Precipitaţiile vor fi peste normalul perioadei, mai ales în regiunile intracarpatice, unde sunt de aşteptat precipitaţii mai abundente şi mai frecvente. Luna februarie rămâne, totuşi, o lună rece şi ne mai poate aduce perioade de ger sau unul-două viscole.
Luna martie va veni cu un regim termic apropiat de cel normal în mare parte din ţară, cu temperaturi maxime cuprinse între 2 şi 16 grade şi minime între minus 10 şi 5 grade. Pe alocuri vor fi zile mai calde în sud şi sud-est, când vor fi posibile temperaturi maxime de până la 20 de grade. Precipitaţiile vor fi mai abundente decât în mod normal în mare parte din ţară şi va creşte riscul de inundaţii.
Aprilie va fi o lună destul de liniştită din punct de vedere termic, cu maxime între 11 şi 21 de grade. în continuare, însă, precipitaţiile vor fi destul de multe, mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării vor fi precipitaţii peste medie, ceea ce ar putea fi de bun augur pentru agricultură.
Toată această evoluţie a vremii vine după ce luna decembrie a anului trecut a fost între primele trei cele mal călduroase de când se fac măsurători la noi în ţară. De altfel, şi la nivel planetar 2015 a fost cel mai cald an din 1880 până în prezent cu o medie de 0,75 grade mai mare faţă de media secolului XX”, a declarat Gheorghe Dumitru, şef staţie Meteo Târgovişte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...