Se modifică înscrierea copiilor în învăţământul primar

Date:

inspectoratul scolarInspectoratul Şcolar Judeţean (ISj) Dâmboviţa a anunţat că, faţă de anii trecuţi, în anul şcolar viitor (2016-2017) înscrierea copiilor în învăţământul primar se va modifica. Inspectorul şcolar general, prof. Sorin Ion, a declarat că proiectul de Calendar şi Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar este deja publicat. „Noutatea, faţă de anii trecuţi, se regăseşte la Condiţiile de înscriere în învăţământul primar. Astfel, părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2016 trebuie să ştie că, în conformitate cu legea şi cu noua metodologie, copiii nu mai pot fi înscrişi direct în clasa I. Trebuie să treacă obligatoriu prin clasa pregătitoare. Este deja al patrulea an de organizare a clasei pregătitoare. Drept urmare, au avut timpul necesar familiarizării cu faptul că sistemul s-a modificat şi clasa pregătitoare face parte din învăţământul obligatoriu şi trebuie parcursă. Dacă până acum se admiteau excepţii, acum trebuie parcursă clasa pregătitoare”, a declarat inspectorul şcolar general prof. Sorin Ion. La nivelul judeţului, copiii ce intrau direct în clasa I, dar era excepţia, „una minimă”.
„Nu ştiu dacă depăşea 23%. Dar existau excepţii. Acum însă nu mai sunt admise”, a subliniat prof. Sorin Ion, precizând că în ce priveşte Calendarul „este foarte vast”. „Ceea ce ne preocupă pe noi, în perioada imediat următoare, este restabilirea circumscripţiilor şcolare. Să sperăm că nu vom avea în lunile următoare un aflux de schimbări de domiciliu pentru înscrierea la anumite şcoli. Ştim că sunt locaţii foarte interesante şi spaţiu locativ excedentar în zona şcolii 2 „Brătescu Voineşti”, a şcolii 5 „Coresi”. Problema este că Legea prevede domiciliu sau reşedinţă. Drept urmare, trebuie să dăm şansa copiilor acolo unde vor. Necazul apare însă dacă vin 500 de copii cu mutaţie pentru Şcoala 5 sau 2. Legea le dă dreptul tuturor la înscriere. În acest caz avem două variante: să mai construim un etaj la Şcoala 5 sau să denumim toate şcolile din Târgovişte 5 sau 2″, a mai adăugat, în stilul caracteristic, inspectorul şcolar general. prof. Sorin Ion.
Potrivit inspectorului şcolar general, afluxul de solicitări pentru cele două şcoli, „lăsând deoparte actul didactic, îl reprezintă cursurile organizate dimineaţa”. (Ş.E.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...