Şcolile profesionale răspund la 75% din cererile companiilor

Date:

scoli proerionaleDupă ce condiţiile de admitere în învăţământul superior s-au înăsprit, tot mai mulţi candidaţi optează pentru dobândirea unei meserii şi se înscriu la şcolile profesionale.
Şcolile profesionale au sesizat numărul în creştere al candidaţilor înscrişi la cursuri în ultimii ani, după introducerea camerelor de supraveghere la examenul de bacalaureat, dar şi a examenelor de admitere la facultate.
În prezent, majoritatea şcolilor profesionale îşi organizează cursurile şi îşi adaptează programa în funcţie de nevoile companiilor.
În anul şcolar 2015-2016, cifra de şcolarizare în învăţământul profesional corespunde la peste 75% din solicitările companiilor, potrivit unui document guvernamental. Aşadar, tinerii sunt mult mai atraşi în prezent de înscrierea la cursurile şcolilor profesionale, ţinând cont că învaţă o meserie şi au asigurat un loc de muncă în domeniu.
Începând cu anul şcolar 2014-2015, învăţământul profesional cu durată de doi ani, după clasa a X-a, a fost înlocuit de învăţământul profesional cu durata de trei ani, după clasa a VIII-a.
Ministerul Educaţiei a publicat un document care include date de la 3.770 de firme cu solicitări referitoare la formarea profesională, date care au fost incluse în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2015-2016 al şcolilor profesionale.
„Cifra de şcolarizare la învăţământul profesional cu durată de trei ani stabilită în urma solicitării agenţilor economici a răspuns la peste 75% din solicitările acestora. Cauza principală a nerezolvării integrale a cererilor agenţilor economici o reprezintă numărul mic de locuri solicitate pentru anumite clarificări”, potrivit documentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...