Tratarea apei de la Pucioasa s-a făcut ca la carte

Date:

apa pucioasaOctavian Popescu, Directorul Institutului de Biologie Bucureşti: Apa potabilă distribuită de Compania de Apă Târgovişte către
populaţia din oraşul Pucioasa şi localităţile limitrofe nu prezintă niciun pericol

Academicianul Octavian Popescu, Directorul Institutului de Biologie Bucureşti, din cadrul Academiei Române, a participat la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, unde a avut discuţii cu reprezentanţii: Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Prefecturii Dâmboviţa, Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa (din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”). Discuţiile s-au concentrat pe tema barajului de la Pucioasa. După discuţiile avute cu instituţiile amintite mai sus. Alexandru Oprea, directorul Companiei de Apă Târgovişte, vicepreşedintele CJ, Adrian Dumitru şi Octavian Popescu, directorul Institutului de Biologie Bucureşti au susţinut o conferinţă de presă. Academicianul Octavian Popescu, Directorul Institutului de Biologie Bucureşti a spus că la acest moment apa potabilă distribuită de Compania de Apă Târgovişte către populaţia din oraşul Pucioasa şi localităţile Doiceşti, Brăneşti, Vulcana Pandele şi Vulcana Băi nu mai prezintă niciun pericol. Octavian Popescu, Directorul Institutului de Biologie Bucureşti, din cadrul Academiei Române a adus în discuţie şi tratarea apei cu ultraviolete însă a spus că pentru acest proces trebuiesc instalaţii speciale. Totodată academicianul a spus că tratarea apei la Pucioasa de către Compania de Apă Târgovişte s-a făcut exact ca la carte şi conform legii.
Vă reamintim că pe data de 16 ianuarie a.c., Compania de Apă a sistat alimentarea cu apă potabilă către populaţia din oraşul Pucioasa şi localităţile Doiceşti, Brăneşti, Vulcana Pandele şi Vulcana Băi pentru că, în urma analizelor efectuate la sursa de apă, s-a descoperit că aceasta este infestată cu o bacterie periculoasă care ar putea să pună în pericol sănătatea a zeci de mii de cetăţeni atât din oraşul staţiune, cât şi din comunele limitrofe acestuia. La Staţia de tratare Pucioasa, în momentul în care a fost semnalată prezenţa acelei bacterii, s-a luat de îndată măsurile prevăzute de lege de oprire a furnizării alimentării cu apă, de spălare a filtrelor. Zona Pucioasa este deservită din această sursă de apă unică, barajul Pucioasa, apă de suprafaţă, iar prezenţa acestor bacterii este favorizată de depunerea unor resturi provenite din dejecţii de animale şi reziduuri provenite din mortăciuni, din materii fecale şi toată lumea ştie în ce condiţii s-a deversat şi se deversează în barajul de la Pucioasa. Problema de fond este că această situaţie poate apărea oricând din această apă de suprafaţă provenită din barajul de la Pucioasa. Ultima oară barajul a fost curăţat în anul 2011. Compania cumpără apă brută de la Apele Române, din barajul de la Pucioasa, pe care o prelucrează şi o distribuie. Poliţia a deschis dosar penal pentru cercetarea eventualelor deversări necontrolate. Consiliul Judeţean şi fostul prefect loan Marinescu au depus la Ministerul Mediului şi la cel al Dezvoltării, un proiect prin care propune renunţarea la sursa de apă din barajul Pucioasa şi conectarea la o nouă aducţiune, alimentată cu apă din munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...