Simularea Bacalaureat 2016

Date:

invatamantElevii de clasa a Xl-a au început luni simulările pentru Bacalaureat. Ei au dat în prima zi proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi, 8 martie, proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 9 martie, are loc proba obligatorie a profilului.
în Dâmboviţa, de la această primă probă, au absentat 1111 elevi de clasa a Xl-a şi a XII-a.
Astfel, la clasa a XI-a, din cei 3798 înscrişi, au absentat 601elevi, iar la clasa a XII-a, din cei 3588 de elevi înscrişi, au absentat 510.
Un elev de clasa a XII-a a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.
Pe 18 martie, elevii află ce au făcut la simulare. în situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. în urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Rezultatele obţinute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
înscrierea la prima sesiune de examen se face în perioada 13 mai – 3 iunie 2016, data de 3 iunie fiind ultima zi de şcoală pentru elevii claselor a XII-a.
între 13 şi 15 iunie sunt evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română, iar între 15 şi 17 – în limba maternă. în perioada 2124 iunie 2016 are loc evaluarea competenţelor digitale. De pe 27 iunie până pe 1 iulie vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă străină.
Pe 4 iulie debutează probele scrise. Prima dintre ele este cea de limba şi literatura română. în ziua următoare, pe 5 iulie, are loc proba scrisă de limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului va fi susţinută pe 6 iulie 2016, iar proba la alegere a profilului pe 8 iulie. Rezultatele vor fi afişate pe 12 iulie, cel târziu la ora 16:00. în aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, elevii nemulţumiţi pot depune contestaţii, urmând ca pe 16 iulie să fie afişate rezultatele finale.
Pentru a participa la a doua sesiune de examen, elevii trebuie să se înscrie în perioada 18-22 iulie. Probele se desfăşoară în felul următor: • 16-17 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă
• 17-19 august: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
• 18-19 august: evaluarea competenţelor digitale
• 22 august: proba scrisă de limba şi literatura română • 23 august: proba scrisă de limba şi literatura maternă
• 24 august: proba obligatorie a profilului
• 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării
Rezultatele vor fi afişate pe 29 august, înainte de ora 16:00, iar contestaţiile pot fi depuse între 16:00 şi 20:00. Rezultatele finale vor fi publicate pe 1 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...