Măsuri stricte pentru prevenirea gripei

Date:

gripaPe langa spălarea frecventă a mâinilor şi adoptarea unui stil de viaţă echilibrat, ne putem imuniza şi prin vaccinare gripală. Copiii, vârstnicii, femeile însărcinate şi persoanele cu afecţiuni cronice sunt cei mai vulnerabili în faţa virusului gripal şi a complicaţiilor cauzate de el, deoarece au sistemul imunitar deficitar. De aceea, recomandările specialiştilor în ceea ce priveşte vaccinarea gripală se adresează în mod special lor.
Aerul este principala cale de transmitere a virusurilor de gripă, însă acestea pot fi contractate şi dacă atingem obiecte infestate şi apoi ducem mana la gură, la nas sau la ochi. Aceasta deoarece virusurile pot supravieţui pe suprafeţe pană la trei ore. De aceea, potrivit specialiştilor, riscul de îmbolnăvire poate fi considerabil redus nu doar prin evitarea aglomeraţiei, dar şi prin spălarea frecventă a mainilor cu apă şi cu săpun.
Pentru a avea un sistem imunitar puternic, este esenţial să urmăm o alimentaţie echilibrată, bogată în fructe şi în legume bogate în vitamina C, precum citrice, ardei gras, kiwi şi roşii. De asemenea, se recomandă consumul de iaurt, de peşte oceanic, de ficat, de carne roşie, de nuci, de alune şi de soia, toate acestea conţinand nutrienţi care stimulează apărarea naturală a organismului.
Un lucru este cert: vaccinarea este modalitatea cea mai eficientă de prevenire a gripei şi a complicaţiilor acesteia. Iar aceasta trebuie repetată anual, deoarece în fiecare sezon circulă tulpini diferite de virusuri gripale şi, în plus, vaccinul îşi pierde „valabilitatea” după şase luni, explică specialiştii. Astfel, an de an, compoziţia vaccinurilor se schimbă în funcţie de tulpinile de virusuri care circulă în sezonul respectiv. De exemplu, vaccinul de anul acesta conţine trei tulpini de virus gripal, inclusiv A(H1N1), cea care a determinat explozia de îmbolnăviri de gripă de acum doi ani. O metodă bună de a evita îmbolnăvirea de gripă este ca, la debutul sezonului rece, să se facă şi o cură cu plante cu efect stimulant asupra imunităţii, care poate fi apoi repetată, cu pauze, de-a lungul iernii. Cel mai adesea, fitoterapeuţii recomandă în acest scop remedii precum echinacea (capsule, ceai sau tinctură), arnica (tinctură sau capsule), spirulina şi cătina (capsule).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cele mai bune saltele pentru dormitor în Moldova

Un somn odihnitor este esențial pentru sănătatea noastră fizică...

Stiluri Elegante pentru Femei – Rochii Hermosa și Pantofi Asortați

Moda modernă oferă o varietate de opțiuni pentru femeile...

Recomandările Salvamont Dâmbovița pentru turiștii din Munții Bucegi

Salvamont Dâmbovița atrage atenția tuturor celor care doresc să...

Controale  în unitățile de turism din Dâmbovița,  19 sancțiuni aplicate 

Controale de prevenire în unitățile de turism din Dâmbovița.Pentru...