SELECŢIE PENTRU CENTRELE DE EXCELENŢĂ. Acţiunea s-a desfăşurat la Tărlungeni şi a adunat jucători născuţi în anul 2001 din întreaga ţară

Date:

sportAurel Ţicleanu, managerul departamentului de scouting din cadrul FRF, şi Marcel Puşcaş, manager pentru dezvoltare regională, au condus echipa formată din referenţi zonali şi membri ai Comisiei Tehnice a FRF prezentă la Tărlungeni.
90 de copii de pe întreg teritoriul ţării s-au prezentat la trialul în urma căruia s-a realizat prima etapă a selecţiei pentru noile Centre de Excelenţă „Tricolorii” ale Federaţiei Romane de Fotbal.
Anul trecut, au fost inaugurate centrele de la Targu Mureş şi Timişoara, iar în 2016 alte două vor fi înfiinţate. Locaţiile celor din acest an vor fi anunţate în curand.
„A fost o acţiune de succes în care am văzut foarte mulţi copii talentaţi. A fost o plăcere să îi vedem jucand, cand arbitrul fluiera finalul jocurilor de verificare nici nu ne venea să credem cat de repede a trecut timpul. M-am convins încă o dată că Romania nu duce lipsă de talente, doar că aceşti tineri de viitor trebuie monitorizaţi constant şi pregătiţi la cel mai înalt nivel”, a declarat Aurel Ţicleanu.
„Eram convins că vom găsi mulţi tineri jucători care în caţiva ani ar putea reprezenta Romania la turnee finale. Pentru asta ei au nevoie de o pregătire centralizată şi de condiţii prielnice performanţei, pe care le pot găsi în Centrele de Excelenţă. Cu seriozitate şi mult efort depus mulţi dintre cei pe care i-am văzut la Tărlungeni pot ajunge nume importante în fotbalul romanesc”, a punctat Marcel Puşcaş.
În prezent, 55 de sportivi îşi desfăşoară activitatea la Timişoara şi Targu Mureş. Elevii beneficiază de instruire şcolară în liceele asociate Centrelor, de instruire tehnică de înalt nivel şi au posibilitatea să îşi testeze capacităţile în Liga Elitelor, competiţie aflată la prima ediţie.
Pană în 2018, Federaţia Romană de Fotbal va inaugura, în parteneriat cu autorităţile locale, opt Centre Regionale de Excelenţă pe teritoriul Romaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

De ce fabricarea lumânărilor acasă este o alternativă interesantă la alte activități?

Într-o lume dominată de tehnologie și ritm alert, găsirea...

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...