În oraşul Pucioasa primează principiul din „Ferma Animalelor” în care unii sunt mai egali decât ceilalţi

Date:

Unui ales al cetăţenilor nu trebuie sã-i lipseascã respectul şi bunul-simt, pentru că altfel îsi pierde “busola” şi se crede alesul lui Dumnezeu şi nu al locuitorilor urbei sale. INCREDIBIL, primarul Dănuţ Bădău, care conduce orasul Pucioasa , se pare că şi-a pierdut  orice urmă de omenie si bun simt! Se comportă în oras, ca pe propria mosie.  racordare badau la apaÎn luna noiembrie a anului 2015, pe bani publici, edilul   a dispus  realizarea unei conducte de apă  de 100 de metri şi a unor branşamente   în completarea noii reţele  de apă potabilă, investiţie  realizată cu finanţare de la CNI dar care nu a fost recepţionată şi nici predată Companiei de Apă Târgovişte.Investiţia din bugetul local s-a făcut   pe Aleea Ardealului, în zonă    existând :casa primarului, SC VULCAN BD SRL şi  un salon de înfrumuseţare  care se pare că este proprietatea soţiei edilului.  În acest context, unii cetăţeni care locuiesc pe Bulevardul Gării,  au solicitat şi dumnealor să fie racordaţi la noua reţea de apă, însă li s-a spus că nu se poate acest lucru pentru că lucrarea nu a fost recepţionată şi nici nu a fost predată la Compania de Apă.Oamenii au solicitat racordarea la noua reţea pentru că nu au preşiune la apă, pe vechea conductă care este depăşită fizic. Unii cetăţeni au mers chiar  şi la Compania de Apă, însă li s-a spus că investiţia aparţine primăriei oraşului Pucioasa şi încă nu a fost predată operatorului. Domnul Gheorghe  Ancuţa, un locatar de pe Bulevardul  Gării, îndignat de faptul că în oraşul Pucioasa primează principiul din “Ferma Animalelor” de  George Orwell, în care unii sunt mai egali decât ceilalţi, a ţinut să facă publică această situaţie. Singura dorinţă a domnului Gheorghe Ancuţa este una de bun simţ, şi anume, vrea ca insituţiile statului să facă dreptate în acest caz . “Am o problemă cu felul în care se cheltuie  banul public în oraşul Pucioasa, pentru o anumită persoană, adică primarul Bădău Dănuţ. Dacă mă branşa şi pe mine acum doi ani, trei ani la noua conducă care a fost introdusă în pământ, nu mai aveam nicio problemă.  Pe Bulevard, nimeni nu este racordat la reţeaua nouă , realizată  de trei ani de zile,  însă într-o jumătate de lună, domnul Bădău a mai tras o conductă  de 100 de metri  pentru salonul  dumnealui, de înfrumuseţare. Asta mi se pare abuz în serviciu şi conflict de interese. Prin 2009, am făcut prima sesizare la Compania de Apă, prin care le aduceam la cunoştinţă că nu am presiune şi nici debit. Deschid un robinet, nu mai merge celălalt. Au venit , au controlat şi si-au dat cu părerea că sunt pierderi, că este conducta veche…Le-am spus să mă lege la conducta nouă  iar cei de la Compania de Apă Pucioasa mi-au spus că nu pot , pentru că nu este a lor.

Gheorghe Ancuţa, locuitor al oraşului Pucioasa
Gheorghe Ancuţa, locuitor al oraşului Pucioasa

I-am întrebat a cui este iar dumnealor mi-au spus că este a primăriei. I-am întrebat când o vor lua-o în primire şi mi-au spus atunci o va preda-o primăria. Nu s-a dat în trei ani, dar vă spun şi repet  că într-o jumătate de lună  s-a mai făcut încă o 100 de metri de conductă  pentru un singur om. Imediat s-a făcut  şi nu este luată nici această conductă de 100 de metri în primire de Compania de Apă. Am fost şi am vorbit cu domnul director Dan Predescu  şi mi-a spus concret că nu o au în primire.  Eu  vreau să ştiu dacă s-a făcut cerere de racordare, atâta timp cât reţeaua nu aparţine Companiei de Apă pentru că apa este a lor. Eu plătesc apa doamnă, am apometru, dar ştiţi cum este în România?  Şi acum, o să fac referire la Constituţia României, art. 16,alin.1 -“Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”, însă la noi în oraşul Pucioasa cred că  primează principiul din “Ferma Animalelor” de  George Orwell,  în care unii sunt mai egali decât ceilalţi.  Organul competent să vină, să stabilească  dacă este legal sau nu ceea ce s-a făcut . Dacă este legal, nu am nicio problemă, însă dacă este nelegal atunci cineva să răspunde. Doamnă, noi suntem 50 de oameni care nu am fost racordaţi iar domnul primar s-a racordat  pentru că este primar! ”, a declarat Gheorghe Ancuţa, locuitor al oraşului Pucioasa.

 Pentru a vedea cum stau lucrurile în această situaţie, am solicitat şi un punct de vedere al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa.Directorul general al  Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, dr.jr. Alexandru Oprea  a spus că noua reţea de apă realizată cu finanţare  de la CNI nu este predată  spre Compania de Apă Târgovişte, ba mai mult a subliniat faptul că este în derulare şi o anchetă a Corpului de Control . Alexandru Oprea  nu a omis să afirme faptul că   nu este prima reţea  din zona respectivă în care  are de aface cu posibili  consumatori, branşaţi  mai mult sau mai puţin legal    la reţeaua de apă şi că va dispune un control: “Este o reţea făcută  de CNI, fiind instituţia care a finanţat acest proiect. La ora care vorbin, această reţea nu este predată  spre Compania de Apă Târgovişte. Înţeleg, că sunt făcute   acolo nişte racorduri, nişte branşamente la reţea. Din ceea ce ştiu eu , aceste lucruri trebuiau făcute  cu acordul constructorului şi bineînţeles, trebuie verificat dacă sunt în proiectul tehnic. Înţeleg că sunt racordate câteva , să spunem aşa, gospodării  din zonă la această reţea care nu este funcţională şi nu este predată în exploatare către Compania de Apă Târgovişte. Teoretic, nu există apă  pe această reţea  pentru că nu este predată în exploatare şi noi, Compania de Apă Târgovişte  ca  şi utilizator al  reţelelor respective nu putem pompa apă în conducte  care nu ne aparţin.

dr.jr. Alexandru Oprea, directorul general al Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa
dr.jr. Alexandru Oprea, directorul general al Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa

Deci dacă este făcută, probabil este un branşament ilegal. Voi dispune şefului  de  secţie din zonă  să facă verificările necesare, să-mi facă o informare şi voi sta la dispoziţie, să vă anunţ rezultatul acestor verificări.  Nu este prima reţea  din zona respectivă în care  avem de aface cu posibili  consumatori branşaţi  mai mult sau mai puţin legal    la reţeaua de apă. Toată reţeaua de apă realizată pe bugetul CNI în oraşul Pucioasa nu a fost predată şi mai ştiu că este în derulare şi o anchetă a Corpului de Control, pentru că domnul Bădău a început să se plângă pe la toate instituţiile statului . Să se verifice , că nu sunt predate Companiei de Apă Târgovişte, deci nu le avem în exploatare şi până la predare, aşa cum spune legea aparţine constructorului sau unităţii administrative teritoriale  care are contract cu CNI. La acestă lucrare trebuie o recepţie, inventariată şi după aceea se predă prin ADI Apă către Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa  care să o utilizeze, dar repet până la acest moment  nu este predată şi acelaşi lucru este şi la Fieni, reţeaua nu este predată  ”, a declarat dr.jr. Alexandru Oprea, directorul general al  Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa.

 Edilul oraşului Pucioasa, Dănuţ Bădău a recunoscut că în luna noiembrie, a făcut o investiţie din bugetul local privind reţeaua de apă şi că totodată s-au realizat şi două branşamente la societatea comercială SC VULCAN BD SRL şi la sediul primăriei Pucioasa, însă nu ne-a put spune valoarea acestei investiţii. Mai mult, edilul spune că  reţeaua a fost predată la Compania de Apă  iar conducta este funcţională , este legată de conducta principală, altfel nu ar fi avut apă pe ea. Se pare că domnul primar Dănuţ Bădău nu ştie cu exactitate  ce a predate către Compania de Apă, dovadă  stand un protocol  încheiat în data de 22.09.2015  între U.A.T.Pucioasa, Compania de Apă  Târgovişte-Dâmboviţa şi Constructorul S.C.RICO S.R.L  Constanţa în care nu se regăseşte Aleea Ardealului: “ Pe acest proiect al CNI  pe care l-am avut în derulare este asemănător cu cel de la Târgovişte, Răcari Moreni, Titu şi Găeşti. Acesta este finalizat,  aşa cum ştiu, 99%. Se dispusese în luna decembrie să se  facă recepţia dar au apărut  unele probleme de clarificat şi nu mai ştiu eu, ce mai aveau ei de rezolvat  şi s-a  amânat această recepţie. Eu sper că în câteva săptămâni să se recepţioneze.  O parte din acest sistem de alimentare cu apă  a fost dat în folosinţă  Companiei de Apă  pe anumite străzi şi în special pe anumite străzi  unde s-a intervenit în vederea modernizării  prin asfaltare şi ce s-a mai făcut pe acolo ca să nu se mai spargă încă odată  şoseaua, ulterior  venirii cu branşamente. Deci, numai pe o anumită parte, acest  proiect a fost preluat de Compania de Apă  şi totodată să se facă şi anumite legături  la utilizatorii de pe acele străzi .

Dănuţ Bădău, primarul oraşului Pucioasa
Dănuţ Bădău, primarul oraşului Pucioasa

Pe Ardealului nu s-a început această operaţiune. Deci sunt făcute două branşamente pe strada Ardealului  pe un proiect privind extinderea reţelei de apă,  dar nu pe proiectul cu finanţare de la CNI. Această extindere a fost făcută pe fonduri locale. Cele două branşamente sunt făcute către două societăţi comerciale, adică către primăria Pucioasa şi  către o societate comercială , SC VULCAN BD SRL. Aceste branşamente funcţionează, apa este contorizată . Salonul de înfrumuseţare aparţine  unei societăţi  comerciale  şi nu cred că ar trebui să vă  mai intereseze ceva.  Conducta este funcţională , este legată de conducta principal, altfel nu ar fi avut apă pe ea ”, a afirmat primarul Dănuţ Bădău.

Oameni buni, art. 16,alin.1 din Constituţia României pe care jură toţi aleşi spune: “Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...